Джеферсън да се оплаква на Винету!

Джеферсън да се оплаква на Винету!

Посещението на лидера на ГЕРБ в САЩ роди нов бисер, който дълго ще блести на българския политически мегдан. Защото сравнението между Томас Джеферсън и Бойко Борисов е, меко казано, смешно. Джеферсън не е просто умен американски президент, а е един от най-умните хора въобще в цялата история на САЩ. Не случайно пред 49-има Нобелови лауреати, поканени на прием в Белия дом през 1962 г., Джон Ф. Кенеди произнася култовото приветствие „Мисля, че това е най-впечатляващото събиране на талант и човешко познание, което някога е ставало в Белия дом, може би с изключение, когато Томас Джеферсън е вечерял сам“.
Джеферсън, освен президент, е философ, архитект, археолог и основател на университета във Вирджиния. Да го сравняваш с нашия роден „конгречулейшънс” от Банкя е нелепо!
Меко казано!
А най-смешното в случая е, че на самата среща на Бойко Борисов с Председателя на Международния републикански институт – Марк Грийн, нищо разтърсващо не се е случило. Защото няма как да се случи! Понеже на власт в САЩ е Демократическата партия. Просто, лидерът на българската опозиция, се среща с председател на една организация, която може и да е могъща, но е на първо място неправителствена, а на второ – е свързана с опозиционната (в САЩ) Републиканска партия.
От цялата врява, само реномето на Томас Джеферсън пострада, но ако има проблеми с историята може да се оплаче на … Винету!Антон Луковnakratko.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *