Джони Ротън от „Sex Pistols“ разказа как е преживял смъртта на съпругата си

Джони Ротън от "Sex Pistols" разказа как е преживял смъртта на съпругата си - 1

Джони Ротън от „Sex Pistols“ разказа как е преживял смъртта на съпругата си

Вокалистът на „Sex Pistols“ Джон Лайдън признава, че е пил „нонстоп“ в продължение на три месеца след смъртта на съпругата си Нора Форстър, която почина на 80-годишна възраст след двегодишна битка с болестта на Алцхаймер, пише dir.bg.

Пънк легендата Джон, известен с бившия си сценичен псевдоним – Джони Ротън, се грижеше за нея през цялото време, след като през 2021 г. бе диагностицирана с дегенеративното заболяване. Сега той откровено разказа как е преминал през тази загуба.

В подкаста „XS Noize“ по-рано този месец казва: „Имаше период от три месеца, в който пиех без прекъсване. Уви, това не ми помогна да прогоня тъгата. Беше ад. Ако Нора е наоколо и ме гледа, последното нещо, което иска да види, е как плача над бутилката с уиски“, откровено заяви. „Няма да посегна на живота си, но се чувствам самотен. През уикендите ме посещават брат ми и съпругата му. Някак трябва да се справя психически, защото семейството ми не бе само Нора, а и публиката.“

Thats impossible .he d dead after a week

John Lydon drank ‘non-stop’ for three months when his wife Nora died https://t.co/6kT77hYhBa via @DailyMailCeleb

Джон се подготвя за турне с групата си след издаването на новия албум „End of World“.

Говорейки за грижите за жена си, той добавя: „Харесваше ми да се грижа за нея и да правя дните ѝ по-хубави.“

Това откровение от негова страна идва, след като миналия месец призна, че спи до праха на покойната си съпруга. По негови думи „е било много по-трудно, отколкото си мислел“ да се справи със загубата ѝ, след близо пет десетилетия прекарани заедно. Пред „The ​​Times“ казва: „Мислех, че ще мога да се справя. Спя с праха на Нора, който е до леглото ни, защото знам, че няма да я срещна отново в този живот.“

Двойката се жени през 1979 г. Наскоро Джон призна, че животът му без бившия модел би бил „непоносим“. Що се отнася до жената на пънк легендата – Нора Майер е германска издателска наследница със страст към музиката. Тя стана фронтдама на „The Slits“ като тийнейджърка и сама по себе си бе пънк икона. През 60-те години се мести в западен Лондон. 1975-а е годината, в която среща Лайдън, който е с 14 години по-млад от нея, в прочутия магазин за дрехи на Вивиен Уестууд. Първоначално са започнали като приятели, а приятелството им прераснало в бурна любов, пише „Daily Mail“.

„Винаги съм обичал тази жена. И тя го знаеше. Когато се срещнахме, не очаквахме да се разбираме. И на двамата ни беше казано, че другият е с лош характер. Но прехвърчаха искри. Беше моментално привличане“, казва той за любимата си пред „The ​​Guardian“ миналата година. „Никога не съм очаквал, че ще изпитам такова чувство. Никога не съм се смятал за привлекателен.“

Музикантът остана неистово верен на съпругата си въпреки рокендрол начина на живот, който водеше.

„Гледах да се грижа за себе си“, споделя той, визирайки изпитанието, пред което се изправя, когато е едва на седем години, а именно – спинален менингит. Той прекарва една година в болница и страда от тежки странични ефекти, включително загуба на памет за четири години след заболяването, преживяване, което по негови думи, му е помогнало да разбере впоследствие и нуждите на жена си. „Познавам този страх. Знам какво е да се чувстваш напълно уплашен и да не знаеш къде си“, казва. „Годините след диагнозата на Нора станаха по-поносими“, допълва още.

Лайдън добави, че експертите по Алцхаймер са били изумени, че Нора продължавала да го помни. Предаността им един към друг бе ясна – и след десетилетия заедно той отново споделя, че няма да има „никоя друга“ за него.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *