ДЖОН КЕРИ ЩЕ ДОНЕСЕ НА БОЙКО БОРИСОВ НЯКОЛКО „МОРКОВА“. ПОСЕЩЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ СЕКРЕТАР НА САЩ МОЖЕ ДА СЪБОРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО

ДЖОН КЕРИ ЩЕ ДОНЕСЕ НА БОЙКО БОРИСОВ НЯКОЛКО „МОРКОВА“. ПОСЕЩЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ СЕКРЕТАР НА САЩ МОЖЕ ДА СЪБОРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристига в България, за да наложи на страната да приеме още бежанци и да започне сондажи за шистов газ. Това заяви в предаването „Добър ден, София” на Радио „Фокус” Васил Василев, председател на Фондация „Братя Василеви.
Според него, предвид настоящата международна обстановка посещението на Кери ще има и други цели, освен официално обявените. „Една от целите на визитата на Кери е да бъде наложено на България приемането на максимален брой бежанци, както и да започнем сондажи за шистов газ“, коментира Василев. По думите му, друга важна цел на посещението на американския държавен секретар е страната ни да се присъедини към Евроатлантическото споразумение, наречено ТТИП, за да може да се отмени колкото се може по-бързо забраната за ГМО.„Международното възпитание изисква при подобни преговори между по-силна и не толкова силна страна да се покаже, че първата не е наложила своите условия, а само ги е договорила срещу някакви отстъпки. Очевидно Кери ще донесе със себе си няколко „моркова“.Първият е подкрепа за кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Вторият „морков“ е обещание за милиарди инвестиции при решение за изследвания за шистов газ, а третият – премахването на визите за САЩ”.
Васил Василев допълни, че на премиера Бойко Борисов ще му бъде много трудно да удържи на американския натиск и някои спорни решения, предизвикани от посещението на Джон Кери у нас, може да костват живота на правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *