Димитър Главчев: Не виждам нищо лошо политици да идват в Сметната палата

Димитър Главчев: Не виждам нищо лошо политици да идват в Сметната палата

„Цветан Цветков не е отстранен, а има решение за неговото освобождаване от Народното събрание. При изтекъл мандат беше предприета процедурата“, заяви председателят на Сметната палата Димитър Главчев в предаването „Тази сутрин“.

В края на юли парламентът избра Димитър Главчев за шеф на Сметната палата. Той е бивш депутат от ГЕРБ и бивш председател на парламента.

Той подчерта, че ще направи проверките, които са необходими. Склонен съм да приема тезата, че този който назначава – освобождава, в случая Народното събрание, добави Главчев.

„Не виждам нищо лошо, в това който и да е народен представител да е в Сметната палата. Комуникацията с други институции е задължително условие по всички одитни принципи. В закона за Сметната палата е записано, че тя осъществява своята дейност независимо, но се отчита за дейността си пред Народното събрание“, заяви Главчев относно това дали е имало среща на депутата от ДПС Рамадан Аталай със зам-.председателя на палатата дни преди бившият ѝ шеф Цветан Цветков да бъде освободен от парламента. 

„Няма лошо комуникацията с народните представители“, каза Главчев.

„Още в деня, в който ме избираха мен като председател, г-н Аталай шеговито дойде при мен и каза „Аз ще гласувам за новия председател, независимо кой, защото нали казват, че аз съм го избирал“. Нали разбирате, че това е ирония, сарказъм?“, добави той. 

По думите абсолютно несериозно звучи, че Аталай е отишъл и заради това е сменен шефът на Сметната палата. 

„Аз политик не съм приемал в Сметната палата, но с удоволствие бих приел политици от всички политически партии. Най-често политиците искат пояснения по работата и по техните задължения, които трябва да извършат във връзка с изборите“, каза Главчев.

На Сметната палата има електронна брошура, която дава указания за местните избори през октомври месец. Декларациите, които са за парламентарните избори, са същите и за местните избори, уточни председателят на Сметната палата.

Повече гледайте във видеото.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *