Добре, че никога не съм носил папионки, достатъчно е Гого да ги излага!

Добре, че никога не съм носил папионки, достатъчно е Гого да ги излага!

Дълги години се въздържах да коментирам битието, възхода и падението на една папионка, която познавам от най-хайлазните си години(студентските, а не онези три, в които бях в седми клас), защото си мислех, че папионката му е символ на протеста му срещу „онази“ система!
Докато разбрах, че купоните ни по таваните на „Раковска“, „Аксаков“, „Вишнева градина“ и ПодуЯне са били старателно описвани и споделяни с лица от службите, които не са били предвидени да знаят с кого си лягам и с кого се събуждам.
Да ме извинява Кицока, ама той го търкаляше отвреме навреме с нас, с обяснението, че тоз индивид е неразбран интелект и ние, простите пияници, трябва да му дадем възможност и той да почувства мъзгата на живота.
После заминах в дълбоката провинция, така се казваше на всичко, което не е София, и се обяснявах на колегите в квЪрталната кръчма всяка неделя, че те тоя с папионката, дето нищо не му рабирате какво говори, го познавам и даже бира съм го черпил!
И те така, докато Папионката не стана голЕм началник – на СЕМ!
Мандат, па втори, па трети, па иска още! И остана само една папионка, защото, оня дето я носеше, стана подлога! Заради мандатите!
И днес Папионката рекла: Свалянето на Волгин не значи сваляне на Сашо Диков, Кулезич и Кеворкян. Свалят се само пристрастни журналисти, а безпристрастните и независимите остават, посочи проф. Г. Лозанов.
Добре, че никога не съм носил папионки, достатъчно е Гого да ги излага!Иван Петров – адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *