ДОГАН ИСКА ДА СМЕНЯ ПЕЕВСКИ С ВЪЛКА, ПЕЕВСКИ МУ ГОТВИ ПРЕВРАТ И СЕ ЗАКАНВА, ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ГО ДЪРЖИ НА „КЪСА КАИШКА“ С КОМПРОМАТИ?

ДОГАН ИСКА ДА СМЕНЯ ПЕЕВСКИ С ВЪЛКА, ПЕЕВСКИ МУ ГОТВИ ПРЕВРАТ И СЕ ЗАКАНВА, ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ГО ДЪРЖИ НА „КЪСА КАИШКА“ С КОМПРОМАТИ?

Пеевски готви преврат на Доган заради Вълка?
Пред тесен кръг в х-л „Берлин“ преди дни Пеевски обявил, че както се е разправил с Цветан Василев, така ще се разправи и с Доган, а Бойко Борисов ще държи на „къса каишка“ с компромати. Пеевски се аргументирал, че Доган бил с лабилна психика след атентата срещу него на 19.01.2013 г. и не можел да взима правилни решения за партията и бизнеса. На сбирката присъствали и висши магистрати, които Пеевски заплашил, че ако не изпълняват разпорежданията му, ще хвърчат глави. Дал също указания кои медии и журналисти да бъдат „мачкани по всякакъв начин“ и унищожени. Няма да съм вторият Ахмед Емин, крещял милионерът и медиен магнат.
Румен Гайтански, наричан още Вълка, е човекът, с когото Ахмед Доган се готви да замени Делян Пеевски. Депутатът от ДПС и медиен магнат Пеевски е воденичен камък за движението и то прави всичко възможно да се раздели с него, признаха пред Фрог нюз депутати от движението.Предложението това да стане цивилизовано и Пеевски сам да подаде оставка обаче било отхвърлено от младия олигарх с присмех и закани. Нещо повече, говори се, че самият той имал намерение да извърши преврат в партията като изолира напълно Доган, а Местан остави формално на поста. Държа всички финансови лостове в ДПС и без мен движението отива на кино. Обратното броене започна за доста хора, защото аз решавам това, гневил се Пеевски.
В партията хранилница дори бил пуснат слух, че Доган е получил инфаркт на морето, докато бил на любимата си яхта, а от София изпратили светкавично медицински екип да го спасява. Имало съмнения, че слухът е дело на „безмозъчния медиен тръст“ на Пеевски. Целта било местните ръководства и активисти в централата да се разколебаят в мощта на своя лидер и да приемат милионера като негов заместник в задкулисието.Пред тесен кръг в х-л „Берлин“ преди дни Пеевски обявил, че както се е разправил с Цветан Василев, така ще се разправи и с Доган, а Бойко Борисов ще държи на „къса каишка“ с компромати. Пеевски се аргументирал, че Доган бил с лабилна психика след атентата срещу него на 19.01.2013 г. и не можел да взима правилни решения за партията и бизнеса. На сбирката присъствали и висши магистрати, които Пеевски заплашил, че ако не изпълняват разпорежданията му, ще хвърчат глави. Дал също указания кои медии и журналисти да бъдат „мачкани по всякакъв начин“ и унищожени. Няма да съм вторият Ахмед Емин, крещял милионерът и медиен магнат.
Тези горещи слухове вървят в парламента, но дали са истина ще покажат следващите седмици.През последните месеци бизесменът Румен Гайтански посещавал Доган в сараите в Бояна почти всеки ден. През това време Местан и Пеевски пък се срещали няколко пъти със Симеон Сакскуборгготски, с когото уреждали алианс между ДПС и НДСВ. В ЕС обаче движението все по-трудно било възприемано като нормална либерална структура, заради стотиците сигнали в ЕК за корупционни схеми и скрити съмнителни бизнеси на олигарха Пеевски, ползващ движението като „чадър“ пред закона.
Тази позиция щяла да бъде категорично заявена по време на Регионалната среща на либералите от Балканите и Източна Европа, която трябва да се проведе в София до края на септември. Засега обаче нещата зациклят заради проблема с бежанците, но лидерите Сър Греъм Уотсън и Ги Верхофщадт не крият, че ДПС трябва да извърши сериозни промени в политиката си и състава на ръководството, ако иска да бъде приемана сериозно в Европа.
Румен Гайтански е считан от някои за наследник на митичната групировка ВИС. За него се говори, че е изкупил немалка част от бизнеса на висаджии след убийството на Георги Илиев.
Той бе обявен също за „царя на боклука“, когато при управлението на столицата от Бойко Борисов ръководеше фирмите „Волф“ и „Дитц“. Те държаха концесиите за почистване на столицата и изхвърляне на сметта. Борисов обаче натисна Вълка в един момент за неизпълнение на договорите и последния се отказа от тази дейност. Вълка е известен в средите като дискретен човек, който може да намери общ език с всеки бизес партньор. Той не обича шумните изяви, а негови приятели твърят, че се отнасял презрително към публичните изяви и действия на Пеевски. Считал го за недодялан, брутален и невежа от нафталина.www.frognews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *