Доживотен затвор за медицинската сестра, умъртвила седем бебета (ВИДЕО)

Снимка: istock

Доживотен затвор за медицинската сестра, умъртвила седем бебета (ВИДЕО)

Британската медицинска сестра, която беше призната за виновна за убийството на седем бебета и опит за убийство на други шест в болница във Великобритания, е осъдена на доживотен затвор, без право на предсрочно освобождаване.

33-годишната Луси Летби получи доживотната присъда от Манчестърския кралски съд в Северна Англия. Тя е отказа да се яви в съдебната зала, което предизвика призиви за промяна на законите – обвиняемите да са длъжни да присъстват на изслушванията за присъда. Би Би Си предаде на живо ареста на медицинската сестра. 

The moment police arrest nurse Lucy Letby at her home for murdering babies in her care https://t.co/xGJRXvJM2X pic.twitter.com/ULKw40fjNK
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) August 18, 2023

„Аз съм злото“: Медицинска сестра, умъртвила седем бебета във Великобритания, признава вината си в бележка

В петък съдебното жури я призна за виновна по дело, което ужаси страната и превърна Летби в най-жестокия британски сериен убиец на деца.

В един от случаите медицинската сестра е убила момченце, като е вкарала въздух в кръвта му, съобщи британската информационна агенция PA Media. На следващия ден тя се опитала да убие неговия брат близнак, като го отровила с инсулин.

При претърсването на дома на Летби полицията открива множество ръкописни бележки, сред които и една, която гласи: „Аз съм зло, защото направих това.“

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *