Докога прокуратурата ще пази и покрива кмета на Бойко Борисов в Поморие – Иван Алексиев? Докато ме убият ли?

Докога прокуратурата ще пази и покрива кмета на Бойко Борисов в Поморие – Иван Алексиев? Докато ме убият ли?

Журналистът апелира ВКП да отзове местната прокуратура поради бездействиеСтоян Тончев една година след мутренското покушение…
На 14-ти януари миналата година нашият колега Стоян Тончев бе нападнат от мутренска банда на метри от дома си в Поморие. Стоян бе пребит зверски, бе обезобразен, костите му бяха потрошени и изпадна във временна кома, от която оцеля по чудо. В малък град като Поморие се знае прекрасно #КОЙ е поръчителят на покушението и кои са извършителите. Самият Стоян е разпознал някои от нападателите си, а освен това е и бил уведомен как и за какво е поръчано неговото трайно осакатяване и отстраняване от активна журналистическа работа и обществена активност. Причините за кървавата саморазправа са поредицата от разследвания и изобличителни материали на Стоян Тончев за корупцията, злоупотребите с публични средства и имущество, за срастването на властта и организираната престъпност в Поморие и по морето.
Една година след това грозно престъпление с мирис на властваща мафиотщина, разследването е в задънена улица, няма обвинени, няма задържани, няма наказани. След поредица тежки операции и дълги месеци възстановяване Стоян е отново на фронта на свободната разследваща журналистика и стана част от екипа на Биволъ. Вчера той даде интервю по повод черната годишнина за сайта „Гласът на младите хора“ със заглавие: „Да търсиш истината в държава като България е скъпо и много опасно за живота занимание“ Биволъ публикува буквално молбата на Стоян Тончев, изпратена лично до Главния прокурор Сотир Цацаров, по повод на изминалата година от поръчката за неговото осакатяване. Там се казва всъщност всичко, тя сама говори за себе си. В нея Стоян е описал точно и ясно какви са обстоятелствата около неговата съдба и защо официалните институции бездействат в разследването на престъпниците. В сигнала се съдържа жестокият сюжет на това какво представлява всъщност днес България, през разреза на една конкретна община и съдбата на един независим журналист, който с риска за собствените си здраве и живот не е направил и няма да направи компромиса да отстъпи от идеите за справедливост, професионализъм и истина в полза на обществото.
Биволъ нееднократно и отдавна разследва престъпленията с власт, корупцията и крупните злоупотреби в тази община. Не случайно кметът на Поморие Иван Алексиев системно клевети медията и екипа ни в Пеевските пропагандни бухалки. Ние сме убедени, че рано или късно Алексиев ще отговаря пред закона за всичките си дела и безобразия. ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н СОТИР ЦАЦАРОВ
ЧРЕЗ
Р. АРНАУДОВА, ГОВОРИТЕЛ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РБ
МОЛБА
От Стоян Илиев Тончев, с адрес: гр. Поморие, ……………….., тел. ……………….., журналист
Г-н Главен Прокурор,
На 14 януари 2016 г. срещу мен бе извършено покушение от маскирани дилъри и наркомани, криминално проявени бивши затворници, които действаха по мутренско-политическа поръчка на овластени лица от Община Поморие. Мотивът на физическите извършители е финансов стимул, а на поръчителите – засегнатите икономически интереси от моите публикации и един вид застраховане за липсата на такива в бъдеще. За да се облагодетелстват незаконно необезпокоявани.
Към този момент има образувано досъдебно производство, но материалите от разследването са все още НЕ ПОИСКАНИ от Районна прокуратура – Поморие и се намират в сградата на ОДМВР – Бургас. Една година!
Сами разбирате какво е ОГРОМНОТО желание на Прокуратурата да работи по този казус и как власт и медии се опитват да изпратят в забвение мутренско-политическата поръчка за елиминирането ми от гражданска и журналистическа позиция.
Е, без извинение – в този хор няма да запея!
На 14.01.2016 г. бях жестоко пребит от маскирани наемници в близост до дома си в Поморие. Следствие на ударите получих множество фрактури в лицевата област и комоцио. Оцелях по чудо в болницата, претърпях хирургическа намеса за възстановяването си, а дълго време след това не можех да се храня по нормалния начин. Няма да изпадам в подробности за ужаса, който преживях и не това е целта на моето писмо до Вас. Причината да бъда поръчан и над мен да се извърши покушение са публикациите ми свързани с корупцията в Община Поморие, кражбите и ощетяването на общинската хазна, както и сигналите, които съм подавал до Прокуратурата за нередностите при разходване на публични средства.
Искам да Ви уведомя, че по този казус има образувано досъдебно производство в Районна прокуратура – Поморие, но все още материалите по разследването се намират в ОДМВР – Бургас и към тях няма интерес от страна на прокуратурата. В хода на разследването съм разпознал един от нападателите ми, но той не е привлечен като обвиняем. Наясно съм кой стои зад поръчката – става въпрос за политически лица на местно ниво – това, може би е и причината вече 1 година да няма раздвижване по това дело.
Г-н Цацаров, по преписка 5310/2013 има образувано досъдебно производство за безстопанственост в Община Поморие в Окръжна прокуратура – Бургас при прокурор Дарин Христов. Вече четвърта година срокът за разследване перманентно се удължава, при явно доказани нарушения от Агенция държавна финансова инспекция. Проверяващият орган е констатирал, че не са се провеждали обществени поръчки съгласно ЗОП и на фирми са се изплащали суми над договорените. Докога прокуратурата ще пази и покрива кмета на Бойко Борисов в община Поморие – Иван Атанасов Алексиев? Докато ме убият ли?
Едно от последните ми разследвания, свързани с разходване на публичните средства на Община Поморие – парите на данъкоплатците – показва как общинска кола и шофьори всяка сутрин водят от Поморие до Бургас дъщерята на поморийския кмет. В случая длъжностното лице Иван Алексиев – кмет на община Поморие, облагодетелства частното лице Иван Алексиев в ролята му на баща, като той ползва общинска движима собственост, общински шофьори и публични средства за личните и семейните си нужди.Г-н Цацаров, г-жо Арнаудова,
Искам много сериозно да се отнесете към моя сигнал и да се предприемат незабавни действия от Главна прокуратура, защото се страхувам за здравето и живота си!
Покушението над мен имаше широк национален и международен отзвук, не искам следващият такъв да бъде заради убийството ми, защото аз няма да спра да разследвам и разкривам престъпленията на овластени лица.
Изпращам Ви няколко мои публикации (и публикации на международни организация в моя защита) и моля да бъдат приети като ЗАКОНЕН ПОВОД за образуване на ново досъдебно производство и внасяне на обвинителни актове в съда срещу конкретни лица, свързани с финансовото ощетяване и декапитализиране на Община Поморие.
От медиите разбрах, че на пловдивския кмет Тотев е повдигнато обвинение. Това доказва, че прокуратурата МОЖЕ и ми дава надежда.
Моля досъдебното производство във връзка с моето нападение да бъде прехвърлено от Районна прокуратура – Поморие в друга, както и досъдебното производство свързано с Община Поморие да се разследва от СГП по компетентност.
http://zadkulisite.com/post-937Премиерът Борисов ще реагира ли на доказателствата за корупция в Община Поморие?Общински коли и шофьори обслужват кметското семейство в Помориеhttps://glasutnamladitehora.wordpress.com/2016/08/21/%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD-%D1%82%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%85-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B8%D1%8F%D1%87%D0%B8%D1%82/Община Поморие разреши бетонирането на „Яворовите скали“КЗД реши: Поморийският кмет упражнява дискриминацияhttps://cpj.org/2016/02/bulgarian-journalist-bludgeoned.phphttps://ecpmf.eu/news/threats/archive/bulgarian-beaten-up-ecpmf-calls-for-inquiryhttp://www.osce.org/fom/216881http://www.aej-bulgaria.org/eng/p.php?post=2451&c=146&d=2016-01-18%2022:31:25&n=aej-bulgaria-condemns-the-brutal-beating-of-stoyan-tonchevBivol.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *