ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ОТВОРЕНОТО ПИСМО ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ОТ ЛЮБО КОЛЬОВСКИ

ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ОТВОРЕНОТО ПИСМО ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ОТ ЛЮБО КОЛЬОВСКИ

ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
КОПИЯ:
До Съвета за електронни медии
До Съюза на българските журналисти
Г-н Главен прокурор,
Изкушаваме се да се намесим и подкрепим колегата Любо Кольовски по повод публикуваното ОТВОРЕНО ПИСМО от 9 януари 2016 г., във връзка с излъченото от 18 до 19 ч. по Нова ТВ интервю със сина на кокаиновия крал Ескобар.
Създаденият от Нова ТВ проблем има чудовищни измерения и необходимостта от пресичане и недопускане на подобни форми на внушение, манипулация и „заиграване“ с тиражирането на „интересни“ за деня или от миналото действия и постъпки на „легенди“, е повече от очевидна и безспорна.
Някой от Нова ТВ или от СЕМ, или от Съюза на журналистите, замисли ли се какво означава Легенда /тълковен речник: Поетичен разказ за историческо събитие, което е идеализирано и включва фантастични моменти; Животоописание на светец или църковен деец с поучителен характер; Прен. Разказ за невероятна случка, измислица…?
Някой от факторите, допуснали този филм-интервю прочете ли какво означава ЛЕГЕНДАРЕН, преди да започне рекламата на интервюто, която е гледана от десетки пъти повече зрители, отколкото интервюто. Защото легендарен отново според официалния търкове речник е човек, който е свързан с легенда, който е необикновен, невероятен, като от легенда.
Как трябва да възприемем легендарността на Ескобар – наркотрафикант, убиец, поръчител на убийства, бос от подземния свят, като модел за подражание? Ако целта е била това, то повярвайте ми, тя е постигната. Защото в рекламата на интервюто се показа КОЛКО ЦЕНЕН И ЛЮБИМ е бащата, който споделя със сина си планирани убийства, КОЛКО ЦЕНЕН е бащата, който купува на 11 годишния си син апартамент, за да стимулира свободно поведение, КОЛКО ЦЕНЕН е баща, който убива в името на семейството, КОЛКО ЦЕНЕН е баща, който храни бедните, КОЛКО ЧОВЕЧЕН е баща, който помага на бедните и изтерзаните, без да се каже, че тези бедни работят до припадък на кокаиновите плантации, че тези бедни умират на тези плантации, че тези бедни, вече са зависими… От обясненията на сина на Ескобар излиза, че той не одобрява…КОЕ не одобрява? Защото неговото неодобрение няма никакво значение, тъй като то е само в интервюто и го няма в безумната реклама на специални части от това интервю, които както казах са гледани от десетки, ако не и от стотици повече, между които и много деца?
Страшното е, че в държава като нашата, ДОСТАТЪЧНО БЕДНА, огромна бройка са децата, които след тази публикация мечтаят за баща КАТО ЕСКОБАР, стотици бедни бащи започват да мислят, че могат да бъдат такива бащи…Достатъчно е да се разходите в някои квартали, в които голяма част от живеещите се издържат с помощи или с незаконен бизнес, или онези, които работят, но доходите им не надвишават минимална заплата. Защото дълбоко в себе си всеки човек има потребност да си представи, че може и той да е легендарен…
И всичко това на фона на поредния грабеж, на поредните показни убийства…УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
Много приятели ни казаха, че няма смисъл да ви посочваме каквото и да е, защото няма да разберете. Вероятно са прави. Но дори и да изглеждаме като смешен наивник, продължаваме да си мислим, че този въпрос трябва да се разгледа от посока на РЕЗУЛТАТА от поведението на една медия, тъй като всички знаем силата на медиите. Продължаваме да си мислим, че някой трябва да ви каже, че дори и в света, в който живеете, който не е нашия, НЕ СТЕ ЗАСТРАХОВАНИ. Хората като Ескобар или онези, които вече го харесват и му подражават, да поръчат вашето убийство, да отвлекат вашите деца, да решат бизнес и политически въпроси с изнудване и убийства във вашия свят.Защото въпреки всичко, светът е един и в него няма място за легенди като тази за Ескобар и вие сте тези, които не трябва да го допускате!ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *