До 28 септември АПИ търси кой да ремонтира „Дунав мост“

До 28 септември АПИ търси кой да ремонтира "Дунав мост" - 1

До 28 септември АПИ търси кой да ремонтира „Дунав мост“

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за избор на изпълнител при основния ремонт на „Дунав мост“ между Русе и Гюргево на път I-2. Кандидатите могат да подават оферти до 28 септември т. г.

Техническият проект предвижда основен ремонт на съоръжението, цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови предпазни огради, ограничителни системи, маркировка и т. н.

Условието е при ремонта да не се спира изцяло движението по моста, като изискването е да се организира така работния процес, че движението да се осъществява в едното платно.

Прогнозният срок за изпълнението на ремонта е 730 календарни дни. Индикативната стойност на поръчката е 20 895 000 лв. без ДДС и не е пределна.

Трасето на българска територия е с обща дължина 1,057 км. Основен ремонт на „Дунав мост“ до момента не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Преди седмица откъснала се метална част от моста повреди камион, движещ се по моста. Заради това в продължение на четири нощи се прави частичен ремонт на моста и движението се ограничава.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *