ДЪРЖАВАТА НА КРЪСТОПЪТ, КАКТО НИ НАРИЧАТ, Е ВСЪЩНОСТ СЕЛСКО РАЗБИТО КРЪСТОВИЩЕ, ПЪЛНО С КРЪПКИ И РЪКОПЛЯСКАНИЯ

ДЪРЖАВАТА НА КРЪСТОПЪТ, КАКТО НИ НАРИЧАТ, Е ВСЪЩНОСТ СЕЛСКО РАЗБИТО КРЪСТОВИЩЕ, ПЪЛНО С КРЪПКИ И РЪКОПЛЯСКАНИЯ

Задръстената държава.Не е нужно да си инженер и статистик, за да разбереш – магистралите, които бавно строим са негодни.
Не заради асфалта на вълнички и липсата на канавка. Те са морално остарели и нямат нищо общо с трафика, който нараства всеки ден.
Радваме се на две ленти и една аварийна, Бойко ги открива по три пъти, струват майка си и баща си.
Ама не вършат работа в ден като днешния.
Когато половин София поиска да се изнесе за два дена в провинцията или за Гърция – почивката минава върху горещия асфалт.Днес Борисов просто не подозира, колко гласове е изгубил за изборите – магистралите, които наистина са една мъничка радост и успех, всъщност не съществуват. Съществуват парчета от тях, които само увеличават налягането във фунията на цялата скапана републиканска пътна мрежа.
Хвалбата с пътни възли и равни участъци е годна само за българите, които не пътуват много и не знаят какви съоръжения се строят по света и на какви цени. Никой не трябва да казва, че не ни трябват магистрали, но със сигурност ни трябват по-евтини и далеч по-модерни и обемни съоръжения.Българинът има пари за кола, плаща данъци и винетки. Той иска да има пътища. Днешните пътища у нас са прах в очите – те са остарели като капацитет и са закъснели за реализация.
Никой не смее дори и да си помисли, че от Калотина през София за Пловдив ни трябват не две, а четири ленти в едната посока, които трябва да стигат до Истанбул.
Всичкото строеж на магистрали прилича на случая с Великата Южна дъга на София.
Тя спря преди Панчарево, колкото Президентът да се прибира по широк път. След това петте километра Горубляне, Герман и връзката с Тракия просто не се случиха. А, каквото и да се случи дъгата вече е тясна за обема коли и камиони. Държавата на кръстопът, както ни наричат, е всъщност селско разбито кръстовище, пълно с кръпки и ръкопляскания.Всъщност, под лентичките на Борисов ясно се виждат псуваните и уморените шофьори, тръгнали уж на почивка или по работа.
Днес и Струма, и Тракия станаха ясни като капацитет – построили сме път с дебит два пъти по-малко от нужното. Но пък – три пъти по-скъп. България си остава страна без пътища. А мандатите текат.
Магистралите не са гордост – те са на час по лъжичка. И започват да ни побъркват, вместо да вършат работа.Мартин Карбовски
www.lentata.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *