ДЪРЖАВНИЯТ ИНТЕРЕС УМРЯ. ДА ЖИВЕЕ ДЪРЖАВНИЯТ ИНТЕРЕС!

ДЪРЖАВНИЯТ ИНТЕРЕС УМРЯ. ДА ЖИВЕЕ ДЪРЖАВНИЯТ ИНТЕРЕС!

Нещо не разбирам аз приетата на първо четене поправка или законопроект главният прокурор или упълномощен от него друг прокурор да спира сделки между частни юридически и физически лица, когато е застрашен държавния имуществен интерес, който се нарича още държавен и обществен интерес. Това фашизъм ли е или е комунизъм някакъв? В ентерес на мафията, която си има държава или държавата, която си има мафия?
Как така частната собственост ще бъде извадена от равнопоставеността, в която я ситуира конституцията – наравно с всички останали собствености?
Главният прокурор или упълномощения от него друг прокурор икономисти ли са, или са универсални експерти с експертиза за всяка една сделка, за която някоя жена на пазара би казала, че тая сделка между частни юридически лица или физически лица може би застрашава обществения и държавния интерес? Или може би застрашава сигурността на гара Вакарел и присъдружните й спирачи?
Къде са моите махараджи, къде са моите слонове? Кой ще защити частните ми интереси и правото ми да се разпореждам с моята собственост? Да я продавам, да я преотстъпвам, да я поверявам на друг да я управлява или да се ядосам и да я изхвърля през прозореца, понеже ми е изневерила и флиртува лекомислено с държавния чиновник и неговия адвокат – прокурора?
И се питам, и разпитвам: Как точно изглежда държавния и обществен интерес, за когото всички говорят, а никой не го е виждал и не знае как точно изглежда тоя негодник? Къде живее и с какво се препитава, извън параметрите на данъчната система, в която имам удоволствието или нещастието да участвам и аз?
Нищо не разбирам аз, когато 240 добре охранявани и перфектно хранени мъже и жени се разпореждат с мен и ме вкарват в масовката на добре управляваната идиотия.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *