Държавният цинизъм: ЛЪЖЕ ЛИ ВЛАСТТА ЗА ЗАГИНАЛИТЕ ИЛИ ДА? ЖЕРТВИТЕ В ГОРНИ ЛОМ БИ ТРЯБВАЛО ДА СА 70!!!

Държавният цинизъм: ЛЪЖЕ ЛИ ВЛАСТТА ЗА ЗАГИНАЛИТЕ ИЛИ ДА? ЖЕРТВИТЕ В ГОРНИ ЛОМ БИ ТРЯБВАЛО ДА СА 70!!!

Какво се потвърди от вчерашната ми информация?
1. изметена земя и огромни кратери – видяхте по ТВ.
2. три постройки, от които вече няма нищо, а останалите – разрушени – също сте го видели
3. предположението, че хората буквално са се изпарили – така твърдят и експертите след огледа
4. ТИР-овете. Аз посочих 7, официалната информация от днес вече потвърждава тези доставки, но говори обаче за 4 ТИРА. Из официалното съобщение днес: „Осъществена е незабавна проверка на обект на „Видекс“ АД в с. Сеславци, след получена информация, че изпълнителният директор на фирмата е поискал на 01.10.2014 г. сутринта /преди взрива/ от служба КОС на 05 РУП София разрешение за транспорт от Горни Лом до Сеславци на…“
5. Договора с гърците за утилизация на боеприпаси от 2008 г. и анексите. Ето официалното съобщение на Прокуратурата:
„Извършено е претърсване в офиса на фирмата в гр. София. Установено е, че в завода се е работило по договор за обезвреждане на противопехотни мини, сключен с гръцка фирма. Първоначалният договор е бил подписан на 08.07.2008 г., като действието му е било продължено с анекс от 31.07.2013 г. До 30.07.2013 г. са били приети 614 882 мини, като според иззетата документация е предстояло ликвидирането на още 935 285 мини. (т.е. 1.5 млн. бр., както посочих аз)
4. Данните за образование, стаж, фирмите и масонството на Емил Валериев Митков.Има ли разминаване с официалните данни? –
1 да, в броя на загиналите – официално 15, в които се съмнявам
2. мълчанието на властите за броя на персонала и числеността на смените в завода
3. мълчанието на медиите относно връзките и бизнесделата на Митков с турски граждани и ДПСПерсонала и загиналите:
******* В момента на експлозията в завод „Миджур“ са се намирали 30 души. Всичко е сринато“ – вътрешният министър Йордан Бакалов пред е-изданието на в. „Труд“. После вече числото от трийсетина мъртви спада тна 15 и министърът забравя какво е говорил. Нещо подобно видях и при разследването си в книгата си „Дуел“ за атентата на бургаското летище – първите часове официалните лица твърдяха едно – за гръмнал куфар в багажното на автобуса (т..е истината), а после невидима ръка ги накара да заговорят за някакво камикадзе.
******** И едно официално съобщение:
02.10.14 | ПРЕСЦЕНТЪР
Главна инспекция по труда издаде акт за спиране на дейността на завода за производство и съхранение на взривни вещества и утилизация на боеприпаси в с. Горни Лом, собственост на „Видекс” АД. Дейността се спира до изясняване на причините за взрива на 1 октомври 2014 г., след който в неизвестност са 16 души. Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков съобщи лично на близките на работниците в неизвестност, че при огледа на мястото на инцидента не са намерени следи от хора.
Дейността на „Видекс” АД предполага издаване на удостоверение от главна дирекция „Охранителна полиция” на МВР по силата на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.
В периода 1 януари 2010 г. – 1 септември 2014 г. контролните органи на ИА ГИТ са извършили 20 проверки, при които са установени 143 нарушения.
Обърнахте ли внимание – тук вече става дума, и то според компетентен орган за 16 души в неизвестност, а не 15, както твърди правителство, МВР, министри и т.н.
******** Аз вече мога да изброя маса БЕЗСПОРНО установени загинали от мен, които коригират официалните данни (спестявам фамилиите заради близките им и давам само част от онези имена, които ми разрешиха да спомена): Иван, Венера, Милка, Павел (с. Средогрив), Красимир, Пламен, Петко (Чипровци), Христо, Иван, Румен, Асен, Петър, Емил (Монтана), Валентин, Димитър, Михаил, Асен, Емил (Горни Лом). Само до тук са 17 мъже и 1 жена, а има имена от с. Чупрене, от Белоградчик, десетина роми, наети в последната седмица преди взрива, още хора от Долни лом и др. селища.
********* Давам една картинка от един отчет. Отчетът е на „Видекс“ АД. Както виждате, като разходи за персонала са вписани 1.136 милиона лева. На стр. 5 пише, че съветът на директорите (Валери Митков, Ирина Миткова (съпруга) и Емил Митков (син) са получили 462 хиляди лева. Т.е. по 154 хиляди лева на член от семейството, което прави 12 833 лева на месец. За останалия персонал (дето огромно мнозинство са били с по 250 лв. месечно = 3 000 лв. годишно) остават 674 хиляди лева. Е, мисля, че и вие можете да смятате колко хора са били на щат и може ли при двусменен режим едната да е била само 15 човека!
********** Давам и една картинка от проект BG 051 PO 001-2.1.16.01.17. Той е за обучение по европейските програми. Там става дума за „химик-оператор“ – 66 бр. И един по-старичък цитат (от „Дневник“):
„Позиция „Видекс“ е най-големият работодател в община Чупрене. Тук и сега са заети над 150 души работници, експерти, специалисти…“
Цитатът е от статия, в която става дума за програма за обучение на кадри, които ще се назначават допълнително. За онази програма, европейската, която е записала още 66 бройки работна сила.
Та лъже ли МВР, министрите, правителството и въобще властта за загиналата цяла смяна – само 15 души мъртви или да!
************ кметът на община Чупрене Ваньо Костин:
„Четири човека са от населени места на Община Чупрене, един е от Горни Лом и трима от с. Средогрив са били на втора смяна вчера. Останалите са от Чипровци, Монтана и др. – разнороден е съставът. Човек от Монтана е бил върнат заради липсата на лични документи. В Горни Лом безработни има предимно от ромски произход. Даже поради липса на кадри се карат хора от други населени места. 15-20 са местни, останалите са от други общини. Фабриката беше един от големите работодатели в района. Не искам да коментирам условията на труд и заплащането, но някой път немотията, недоимъкът карат хората да се захващат на работа във фабриката“.Енергетикът на завода Цеко Антов пред Дарик: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1334554
„… Преди няколко години докараха новата техника, струговете. Вярно, втора употреба бяха струговете, но си работеха…. Ние сме горе-долу 80 човека, но може и повече да сме… Много нови има сега, не ги познавам всички. Но 80 човека съм сигурен, че има – с охраната, с администрацията, с всичко“
************* Според списъчния състав са 102+2=104. 24 души охрана, 7 шофьора и ръководството от София не влизат в него. Не влизат и др., защото са временно временно назначени – от една седмица заради голямата поръчка. Това е нещо като трета смяна – застъпва се с втора. И така е било във фаталния час и ден.
Заради пристигналите ТИР-ове. В такива случаи с работата не можело да се смогне и се сформирала нова смяна, кълнат се работници от първа смяна. винаги се е постъпвало така, както в този случай. Та какво излезе според официалната информация? При наличие на спешна поръчка фирмата освобождава работниците си от работа и остават само 15 обречени на смърт. Вместо нормалното над 50 работника, охрана от 8 души, администативен персонал, 3 босове, дошли от София, 3 местни шофьори и четири шофьора на ТИР-ове. БЕЛЕЖКА: Конспиративна теория гласи, че малкият взрив около 15 часа като предвестник на големия е бил тренировка за големия. Целяло се е истински взрив, за да бъдат „изписани“ чрез него уж утилизираните, ама в действителност непипнати мини, които да бъдат репатрирани например за разни организации по Близкия и Среден Изток, Афганистан и др. Т.е. за цели на тероризма. Звучи абсурдно, но във фаталния ден в 05 РУП е постъпила молба за транспорт на 800 000 противопехотни мини. Откъде са се взели тези количества? Няма откъде, освен от вече унищожените.
В книгата си „Дуел“ посочих, как в Челопечене изгърмяха 360 тона боеприпаси и после над 100 тона от тях – барабар с маркировки се оказаха съвсем цели-целенички на „Петолъчката“, където после отново гърмяха. И как Запада на пожар беше накарал правителството на Бойко Борисов да започне да маркира дори детонаторите, кабелчетата и т.н. с числови идентификации. Естествено, кабинетът на тревога прие специално постановление за целта, иначе щяха направо да му откъснат главата (от 12 предотвратени атентата по света в 8 случая взривът беше български!). И въобще да не повтарям отвратителната, мръсна и плашеща фактология от книгата, която досега трябваше да е вкарала поне две правителства, няколко партийни ръководства и няколко олигарси в затвора, вкл. и печално прочутия бос на Корпоративна заради тясна любов с тероризма.
В нашия случай с Горни Лом интересни са връзките с Муханнед Наджим Абдуллах Ал-Нуаими и др. трудно произносими имена на иракчани, както и бившия ДС офицер Румен Николов Райков в „Аполо инженеринг“. Или съдружната й “Бългериън Милитъри Манюфекчъринг Груп” И разрешенията за търговия и износ със стоки с възможна двойна употреба – напр. по входящ 11.00-545/26.09.2012 г. И съмненията за отиващи много нагоре „делови“ контакти – с ДАНС, с върховете на самото МВР.
И още няколко щрихи към тази история в добавка към биографията на боеприпасния олигарх Митков.
Това е консорциум МАСС – Видекс – МАСС ДЗЗД. В това сдружение, въртнящо маса европейски пари по европейски траншове, фигурира и лицето Седат Енгин.(ЛНЧ – 1001373045, притежаващ Разрешение за продължително пребиваване № 700711619 издадено на 06.04.2011г. , от МВР-Стара Загора), турски гражданин, бос и сред собствениците на Маss България ООД (първата му бизнесдлъжност от 2008 г.). Той е турски гражданин. Проекти в Ивайловград иэ въобще в онези краища, в Старозагорско и в страната – сам и в консорциуми с „взривни“ фирми, както видяхте. Някои от проектите са със седемзначна стойност по европейските програми. При Тройни и Гербови управления хлябът и ножът за тях винаги е бил в ръцете на ДПс – независимо дали са вътре или вън (зад) управлението.
Има какво да се рови.
Строителството е чудесна пералня. Там най-добре се колосват мънита с неясен произход.
А 147 проверки на завод Минджур и 10 акта, от които дори последния, за който вкупом се оневини правителството и го посочи като наличие на държава и контрол (от август т.г.) са отменени от съда.
Щом имаш възможностите, защо да плащаш хиляда или две хиляди лева глоба?!
Щом стадото те трае, защо да не го стрижеш с по 250 лева и дори смърт?! Щом електорът е глупав пак и пак да гласува за обралите го, защо да не си вървим през просото! И да обявим, без да ни мигне окото – о ужас, 15 мъртви, макар че смяната (в случая две с хората, взети седмица по-рано на работа) би трябвало да е около 70.Григор Лилов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *