Държат 6-има заложници в КТБ. Охраната ги е заключила в трезора

Държат 6-има заложници в КТБ. Охраната ги е заключила в трезора

Шестима души са влезли по-рано днес в сградата на КТБ на площад „Гарибалди“ в столицата и са останали вътре. Една от вложителките – Пепа Маринова, се е обадила отвътре на протестиращият отвън Божидар Томалевски, и е обяснила, че след като са поискали среща с квесторите, охраната ги е заключила в трезора. Нито могат да излязат, нито има среща с квесторите. Те настояват за срещата, за да разберат какво се прави за оздравяването на банката, както и да получат парите си.
Дама от групичката е вдигнала кръвно на 200 и е извикана линейка. жената е откарана в болница. В момента в сградата на банката остават петима. Отвън преди около час вложителите напираха да нахлуят, но полицията предотврати опита им. Улиците бяха затапени, дори трамваите по ул. „Граф Игнатиев“ спряха движението.
„Държат ни като заложници, но няма да си тръгнем, докато не ни кажат какво се прави. Те искат да фалират банката“, е казала по телефона жена от групичката, влязла в трезора. Днес вложителите са изпратили жалба до Европейската комисия.Мария МАКСИМОВА, БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *