ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И САЩ ИСКАТ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН! БОРИСОВ & КО СА В ПАНИКА – „РУСКОТО РЕСТО“ ИДВА!

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И САЩ ИСКАТ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН! БОРИСОВ & КО СА В ПАНИКА – „РУСКОТО РЕСТО“ ИДВА!

Висши политици, магистрати и министри са в паника. Причината е жесток натиск от партньорски служби за разследване на депутата от ДПС Делян Пеевски. Натискът идвал заради огромен брой сигнали и доказателства, които свързвали лицето Пеевски с различни бизнеси, фирми и далавери за стотици милиони, съобщава www.frognews.bgПапки, пълни с материали са в посолства на страни членки на ЕС в София, американските и руските власти, Европейската комисия, Интерпол и др. Това съобщиха за Фрог нюз източници от магистратурата. Информацията бе потвърдена и от хора на високо ниво в управлението на страната.
В докладите били описани схеми на контрабанда на цигари, сигнали на турските тайни служби, според които 10% от нелегалния пазар в южната ни съседка се държи от родната марка „Престиж“, нерегламентирани връзки с висши магистрати и министри, данни за колосална корупция по високите етажи на властта, кешови плащания на министри, магистрати, политици и служители от службите, обществени поръчки, неизгодни договори и пр. Дипломатически мисии и партньорски служби настояват за тотално разследване на тези сигнали, както и на изнесените факти за участие на Пеевски в удара срещу Корпоративна търговска банка. Дали въпросните информации ще се потвърдят е друг въпрос. Депутатът Делян Пеевски винаги е твърдял, че няма никакъв бизнес, не притежава никакви имоти и няма нищо общо с КТБ. Същото твърдят и неговите съпартийци Лютви Местан и Йордан Цонев.
Според източниците на www.frognews.bg Йордан Цонев – Ментата също ще е част от мащабното разследване, което се задава.От ЕК настоявали държавното обвинение час по-скоро да се заеме с многобройните сигнали, за да стане ясно дали са клевети или дълго и умишлено прикривана корупция.
Паниката сред политици, магистрати, министри и висши ченгета е от страх да не лъснат имената им в незаконни дейности. Напрежението се усещало най-силно в средите на магистратите. Вече били проведени няколко срещи на най-високо ниво, за да се умува как да се действа в създадената ситуация. Паниката засегнала и медийните среди. Босове на издания, които дължат десетки милиони на фирми, свързани с КТБ и Цветан Василев също треперят да не излязат на светло връзките им с кръга #Кой и да не се окажат клиенти на прокуратурата и съда.
След посещението на Моника Маковей в стрес са и управляващите от ГЕРБ. Обявяването на премиера на България Борисов за лъжец от Маковей и разкриването, че той НЕ ИСКА И НЯМА ДА СЕ БОРИ С КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ, силно разтресе управляващата коалиция. Според кръгове близки до Банкянския сарай, посещението и е запланувано отвън и е вестител за промяна на евроатлантическия политически ракурс спрямо България и снемане на доверието oт ПП ГЕРБ и премиера. Не бива да се пропуска и фактът, че Моника Маковей, Архитектът на румънския модел за борбата с корупцията, и Бойко Борисов, са от групата на ЕНП.
Затоплянето на отношенията между САЩ и Русия ще доведе до размествания на българския политически манеж, а за някои фигури във властта, ще се окаже само начало на „руското ресто“. Започва се! ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *