Едвин Сугарев: Бойко Борисов като министър – председател на България е изключително опасeн и той трябва да си подаде оставката! Очевидно американското разузнаване разполага с данни, които могат да компрометират Бойко Борисов!

Едвин Сугарев: Бойко Борисов като министър – председател на България е изключително опасeн и той трябва да си подаде оставката! Очевидно американското разузнаване разполага с данни, които могат да компрометират Бойко Борисов!

Вчера лицето Едвин Сугарев, известно с това, че периодично обявява гладни стачки „до умиране”, жив и в прекрасно здраве бе едно от „знамената”, които откри кампанията на ГЕРБ в зала „Армеец”, подкрепяйки Бойко Борисов.
Нека си припомним какво каза същия тоя Едвин Сугарев на 27 май 2011 година за сегашния си вожд Бойко Борисов:
„Твърдението на Бойко Борисов, че не чете Уикилийкс, защото публикуват данни от жълтата преса, е меко казано комично. Той разглежда Уикилийкс като някаква медия, а това просто не е така. Става дума за сайт, който едно към едно публикува грамите на американски посланици от целия свят, с които се е сдобил по един наистина леко криминален начин. Самата работа на дипломатите е намирането на секретни източници на информация и всеки посланик се грижи да има такива. Той се грижи съответно и за тяхната достоверност. Информацията, включена в грамите, е вярна. Един американски дипломат никога не би си позволил да прати в такъв специален доклад неща, които не са проверени. Не забравяйте, че в случая става въпрос за една много специална грама, която не само е с много висока степен на секретност, но която е минала през прочита и одобрението на всички важни съветници в американското посолство.
Борисов очаква от американските посланици да му кажат какво да прави и как да се държи в определени ситуации. Това е недопустимо за един български премиер, но не то е най-смущаващото според мен. Най-смущаваща е другата зависимост, която става много ясна от параграф 14 от доклада на Байърли, където става дума за зависимостите му от Валентин Златев. Това е нещо, за което тогава никой не е говорил, става дума за 2006 година. Това е актуална тема днес, когато става дума за руските енергийни проекти и по-специално за АЕЦ Белене. Ето фрагмент от доклада на Байърли, в който се споменава че Борисов (тогава кмет на София) ангажира Лукойл в много публично-частни партньорства – да дава асфалт за поправка на софийските улици и т.н., но и да се грижи за паметника на съветската армия. Излиза, че Бойко Борисов, който толкова скърби за убития от комунистите свой дядо, ангажира не друг, а именно руският наместник в България с грижи за паметника на съветската армия.
Американското разузнаване разполага с данни, които могат да компрометират Бойко Борисов, но в същото време те са известни и на руснаците. Това прави неговата позиция като министър-председател изключително опасна за бъдещето на страната и той просто би трябвало да си подаде оставката“.
Цялото изказване на Сугарев можете да си припомните тук: http://btvnews.bg/article/1087487372-Edvin_Sugarev_Borisov_tryabva_da_podade_ostavka_zaradi_zavisimostite_ot_svoeto_minalo.htmlAfera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *