ЕКСКЛУЗИВНО! Бойко Борисов: Не аз, а Станишев спаси банковата система!

ЕКСКЛУЗИВНО! Бойко Борисов: Не аз, а Станишев спаси банковата система!

Само ден, след като се похвали, че той е спасил банковата система, Борисов не издържа и в желанието си да се изпъкне отново като гениален политик си … направи харакири със странното признание, че не той е спасителят, а Станишев:
Управителят на БНБ Иван Искров звънял по телефона на Бойко Борисов по време на банковите атаки, твърди лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.
Първоначално Борисов не искал да се забърква и затова не вдигнал телефона. По разказа му обаче лично Сергей Станишев го помолил да говори си Иван Искров.
„Искров ме беше търсил и аз не вдигам, защото не исках да се забърквам. Станишев ми написа есемес: „Моля те да се чуеш с Искров”. И аз ги набрах, за да има единство и да не се възползва никоя партия“, заяви Борисов пред журналисти.
Борисов дори заплаши, че ако някой друг наруши първи мълчанието, ще разкаже всичко, което се е казало в президентството.
„Ще кажа всичко – какво каза Искров, какво Орешарски и как се караха. Само да внимават – една думичка да се произнесе, толкова са виновни и нацапани”, заплаши Борисов.“
Ставайки, както обикновено, жертва на логореята си, Борисов се опита да се отрече и от думите си от събота, с които наля масло в огъня и повика на помощ МВФ:
„Заем от МФВ съм казвал, че това е в краен случай. Четири години ви плашех и ви казвах, че трябва да затягаме коланите и да си правим сами реформи, за да не идва МВФ. Ако сме ние, на нас ни вярват в Брюксел, ще опитаме да се справим, ако и това не действа – просто фондът ще дойде задължително”
Какво разбираме от тези думи на Борисов?
1. Че без да се усети, признава, че „първоначално не искал да се забърква“… в какво? Във вдигнато на телефона на шефа на БНБ. Шефът на БНБ звъни на Станишев, който праща на Борисов SMS и му казва възпитано да се чуе с главния банкер на страната. И Борисов си признава, че го набрал НЕ ЗА ДА СПАСИ банковата система, а за „не се възползва никоя партия“.
2. Че някой най-накрая му е казал, че е направил гаф с изказването си за катастрофата и кризата?
3. Че си мисли, че заседанието при президента е като съзаклятие на мафията, от което всички излизат с уговорката за мълчание „оме́рта“?
4. Че за пореден път е готов да жертва ВСИЧКО, само и само да се добере до властта: готов е да продължи с говоренето, с което всява паника сред хората, забележете при какво условие – „една думичка да се произнесе“! Срещу него, разбира се.
5. Че признава, че управлението му е било „четири години плашене“ – нещо, което всички ние добре знаем, но трябва да си го напомняме често!
6. Че само Бог и избирателите могат да спасят България от някоя голяма катастрофа! Помислете си само, след като е в опозиция и не желае да вдигне телефона на шефа на БНБ, какво ли ще бъде, ако има криза и той е начело на управлението на страната?! Ще си седи сам вкъщи, без никакви приятели, никакви жени, само той и кучетата му?!
7. Че Бойко май ще се окаже по-тъп, отколкото изглежда, а не по-прост.http://boikob.blogspot.com/Колаж: Иво Ангелов, „СИЛА“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *