Екскметът на Ботевград продължава да е феодала на региона

Екскметът на Ботевград продължава да е феодала на региона

Чрез подставени лица Георги Георгиев строи из целия град, взима хиляди евро назаем от безработния си син
Скандално известният кмет на Ботевград Георги Георгиев продължава да се изживява като феодал и да прави каквото си иска в Ботевград, научи NBOX. Както писахме наскоро, ДАНС продължава да разследва Георгиев.
Нека припомним, че през юни миналата година при полицейска акция той бе задържан от службите в дома си по подозрение в длъжностни престъпления, свързани с провеждане на обществени поръчки и сключени договори за наем. След разпит в Окръжна прокуратура София, обаче, скандалния градоначалник бе освободен и дори отново участва в изборите, но този път без официалната подкрепа на ГЕРБ. В момента пък екскмета се е юрнал да събира гласове за кандидат президентската двойка на ГЕРБ в общината.
В същото време от свои източници в града NBOX научи, че освен че продължава задкулисно да управлява общинския съвет в града, Георгиев се е отдал и на масирана строителна дейност. Безработните му син и дъщеря са едни от най-големите инвеститори в строителство на недвижимо имущество в града. Фирмата „Алфа аст“ ЕООД която е собственост на дъщерята на Георгиев е построила голяма жилищна сграда точно до съдебната палата в града. Цените на които се продават жилищата там, конкурират и тези на Леге в София. Щерката на бившият кмет искала по 2500 евро на квадратен метър за строителство чиято цена по никакъв начин не може да надвишава 400 евро на квадрат! Синът на Георгиев също е построил своя сграда. Тя се намира в началото на вилната зона Зелин, а БМВ-то му редовно седи паркирано пред нея. Най-наглият факт идва от обясненията на кмета Георгиев за произхода на средствата с които видимо разполага. По негови думи той бил взел 80 000 лева назаем, не от друг, а от безработния си син. Починалият наскоро негов личен адвокат пък го кредитирал със 100 000 евро.NBOX.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *