Екслузивно пред bTV: Говори адвокатът на Роман Логвиненко, поръчал атенат срещу Алексей Петров

Екслузивно пред bTV говори защитата на Роман Логвиненко, осъден за атентата с гранатомет срещу Алексей Петров през 2015 г. Адвокат Фони Стефанов е категоричен, че предсрочното освобождаване на Логвиненко няма нищо общо с убийството на Петров. 

Вчерашното покушение беше третият известен опит за ликвидирането на бившата барета. Първият е преди 21 години – на 15 август 2002 г. пред комплекса „Спартак“ в София. Тогава Петров е прострелян в гърдите и в крака. Ранени са приятелката и бодигардът му.

Снимка:
bTV

Вторият опит за покушение е на 29 октомври през 2015 година – стрелба по колата му с гранатомет, на метри от дома му. От четирима от извършителите е арестуван поръчителят – украинецът Роман Логвиненко. Останалите все още се издирват с червена бюлетина от „Интерпол“. Тогава става ясно, че те са били облечени с камуфлажно облекло. 

Логвиненко обаче е освободен предсрочно на 29 май тази година. Решението на Софийския апелативен съд е окончателно, като има и изпитателен срок – 2 години и половина. В докладите на съда относно поведението му пише, че се проявава като „интелигентен, отзивчив и контактен“. При засягане на интересите му става гневен, но не и агресивен“. Затова и адвокатът му смята, че „не е имало никаква предпоставка за оставянето му в затвора“.

Снимка:
bTV

„Лицето се стреми да спазва реда в затвора. Показал е, че се е поправил. Работил е като чистач във фитнес залата на затвора“, казва адвокатът на Роман Логвиненко Фони Стефанов.

В определението на съда прави впечатление и становището на началника на затвора. Според него обаче не са налице достатъчно данни за поправяне и рискът от рецидив не е намален достатъчно.

Снимка:
bTV

„Напротив – многократно е награждаван от администрацията на затвора, има писмена похвала и заповед от началника на затвора“, казва още защитата.

По думите адвокат Фони Стефанов Роман Логвиненко не е имал никакви пререкания в затвора.

Сред мотивите на адвоката за предсрочно освобождаване е и ситуацията с Украйна, откъдето е и Логвиненко. Месец преди решението на Апелативния съд Логвиненко отново е искал да бъде пуснат на свобода. Тогава Софийският градски съд не уважава молбата му.

Снимка:
bTV

Защитата му не пожела да отговори дали Роман Логвиненко в момента се намира в България и дали има близки тук. Адвокатът беше категоричен, че предсрочното освобождаване на клиента му няма нищо общо с вчерашното покушение срещу Алексей Петров.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *