Емануил Йорданов: Главният секретар на МВР попадна в епицентъра на тежко политическо противопоставяне

Емануил Йорданов: Главният секретар на МВР попадна в епицентъра на тежко политическо противопоставяне  - 1

Емануил Йорданов: Главният секретар на МВР попадна в епицентъра на тежко политическо противопоставяне

Президентът Румен Радев ще освободи подалия оставка Петър Тодоров, коментира пред bTV проф. Пламен Киров, преподавател по конституционно право. „Това, което става, не е изненада. Програмата за управление на „сглобката“ беше ясна с изтеклите записи, разпространени от Радостин Василев, че в местните избори те ще влязат с тяхно МВР. Това се реализира като програма и част от тази реализация беше исканата оставка на Тодоров“, смята Киров.

Реакцията на главния секретар на МВР е естествена, защото не иска да го правят на чучело, допълни и бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев. „Не знам доколко беше адекватна оценката на Румен Радев, доколкото видяхме, че той отказа да свика за пореден път Консултативния съвет. Не чуваме най-важното за системата за сигурност – средата, факторите в тази среда, съставът, който работи в системата за сигурност и състоянието на тези три компонента. Това трябваше да се чуе в тези съвети“, каза Стойчев. „През годините видяхме, че МВР на практика се опитва чисто математически да представя своите анализи и отчети. Трябваше и парламентът да се намеси. Ние от години не сме чували отделните комисии да са обърнали сериозно отношение към системата за сигурност“, допълни той.

Според бившия вътрешен министър Емануил Йорданов главният секретар на МВР е попаднал в епицентъра на тежко политическо противопоставяне.

„Той стана жертва веднъж на него, веднъж на това, че на практика се явява неподходящ човек, попаднал на неподходящо място в неподходящо време“, каза той.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *