Ерменков: Войната срещу Паметника на Съветската армия води до възраждане на фашизма

Смениха шефа на тотото и двама от членовете на борда

Ерменков: Войната срещу Паметника на Съветската армия води до възраждане на фашизма

Паметникът на Съветската армия е построен и проектиран от българи. Той е в памет на една армия, освободила Европа от хитлерофашизма. Не са били само руснаци, а украинци, беларуси, французи, поляци и българи. Който воюва срещу този паметник, сам се поставя на страната на победените. Това е опасно, води до възраждане на фашизма, което няма да има добри последици. Това заяви Таско Ерменков от БСП.

Ново нападение над Паметника на Съветската армия, четирима са задържани

„Това е поредния вандалски акт по отношение на народната памет и насилието към мирно протестиращи граждани. БСП остро осъжда и се противопоставя на всеки акт на вандализъм срещу паметници и памет на хората, и срещу насилието срещу мирно протестиращи граждани. Това са опити обществото да бъде разединено“, заяви той. И допълни, че монументът може да бъде защитен чрез жалби и съдебно решение.

По думите му досега нито един палатков лагер не е бил разрушаван, затова вчерашното посегателство е опасен прецедент. Да не позволяваме разединението и опитите да се насажда омраза да ни доведе до сериозен конфликт. Когато 80% от населението е срещу управлението, единственото им решение е разединението. Опитът да бъде свален паметника е генерална репетиция за сваляне и на Братската могила. Уж евроатлантическото управление върви към фашизма, Откакто Бойко Борисов е на власт, агитките се използват, за да предизвикват безредици или оставки“, смята Ерменков.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *