Ето го: Volkswagen представи новия Passat

Ето го: Volkswagen представи новия Passat - 1

Ето го: Volkswagen представи новия Passat

Преди 50 години на пазара е пуснат един от най-успешните автомобили на Volkswagen – моделът Passat. През това време са продадени повече от 34 милиона екземпляра по целия свят. Сега, на изложението IAA Mobility Show в Мюнхен (5-9 септември 2023 г.), Volkswagen ще покаже пред публиката за първи път всички детайли на изцяло новия Passat. От компанията обаче разпространиха снимки и информация за модела предварително.

От тях се вижда изчистен дизайн, но типичният стил на Passat е ясно видим. Гамата се състои от три нови plug-in и меки хибрида, както и пет опции за бензинови и дизелови двигатели с турбокомпресор, като според хората от VW всички осигуряват отлична горивна ефективност.

Като опция за автомобила ще се предлага адаптивно шаси (DCC Pro) и нови седалки ergoActive (с пневматична акупресура). Volkswagen също ревизира контролната логика на модулната информационно-развлекателна система от четвърто поколение (MIB4). Новият Passat може да паркира сам и да изминава дълги разстояния в режим на асистирано шофиране.

Чрез преместване на селектора на скоростите върху кормилната колона, инженерите успяват да освободят пространство между седалките за допълнителен товарен капацитет, което е направено в същия дух като при ID.7. Салонът е изключително просторен, което се дължи и на увеличените външни габарити. Сега иновацията B9 се простира на 4 917 милиметра на дължина.

Както вече сме ви информирали, новото поколение на Passat ще се предлага само във вариант комби. Спрямо предшественика си Passat B9 е с цели 14 см по-дълъг, с 2 см по-широк и с много нови акценти.

Новостта ще се предлага с два изцяло нови plug-in хибридни силови тракта (eHybrid) с мощност 204 к.с. или 272 к.с Комбинирани с нова батерия от 19,7 kWh, те осигуряват пробег от 100 километра само на електричество.

Комбинацията от електрически мотор и нов бензинов двигател с турбокомпресор (1.5 TSI evo2) осигурява общ пробег от около 1000 км. За първи път Passat ще се предлага и с 48V мек хибрид.

Два бензинови двигателя с турбокомпресор (2.0 TSI) с мощност 204 и 265 к.с. и три турбодизелови двигателя (2.0 TDI) със мощности съответно 122, 150 и 193 к.с. допълват линията силови агрегати. Скоростната кутия DSG е стандартна. За някои модификации на Passat интелигентната система за задвижване на всички колела 4MOTION ще се предлага също като стандарт.

Volkswagen изцяло преработва и интериора на новия Passat. Най-новото поколение MIB4 модулна информационно-развлекателна система осигурява интуитивна работа, а адаптивната система за управление на шасито DCC Pro представлява ново ниво на развитие на шасито.

Новите седалки ergoActive Plus с пневматична 10-камерна акупресура осигуряват високо ниво на комфорт при пътуване. Автомобилът от деветото поколение има 50 мм по-дълго междуосие и 50 мм повече място за краката на пътниците на втория ред. Максималният обем на багажника е 1 920 литра.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *