ЕТО КАК ИЗТОЧИХА ОПЕРАТИВНИ ДЕЛА И АГЕНТУРА ОТ ДАНС! АФЕРА ОГЛЕДАЛНА НА „ЧЕРВЕИ“ В МВР.

ЕТО КАК ИЗТОЧИХА ОПЕРАТИВНИ ДЕЛА И АГЕНТУРА ОТ ДАНС! АФЕРА ОГЛЕДАЛНА НА „ЧЕРВЕИ“ В МВР.

В поредица от свои разследвания АФЕРА единствена посочи конкретни факти и цялата схема как престъпно са източвани масиви с информация от МВР, като цялото упражнение е легендирано, като уж разработка за търсене на „къртици“. Всичко това е ставало със знанието на Цветлин Йовчев, Георги Великов, Тодор Костадинов, Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев.
В последната си публикация АФЕРА посочи как са били източвани данни от МВР включително и за самоличността на служители от СОБТ: „БОМБА! ИЗТОЧЕНИ СА ДАННИ ОТ МВР ЗА САМОЛИЧНОСТТА НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ СОБТ! УКРИВАТ ДОКЛАДНИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ. ТЕКАТ РАЗПИТИ НА ЗАЩИТЕНИ СВИДЕТЕЛИ!“
Разкрихме и че изключително важна информация от ДАНС е изнесена към т.нар. „изнесени звена“ „под прикритие“.
Сега е ред АФЕРА да разкрие как точно е легендирано изнасянето на оперативни дела, включително и агентура от службите за национална сигурност. Това е ставало по времето на Цветлин Йовчев и „видните“ „спец“ кадри от т.нар. „библиотекарски кръг“, разкриха за АФЕРА близки до бившия шеф „Сигурност“ в ДАНС Тодор Костадинов, който днес, впрочем, бе в прокуратурата с адвокат, а както писа АФЕРА вече е дал нотариални показания пред швейцарски адвокат, в случай, че нещо му се случи.
Всички оперативни дела в ДАНС, които са били на хартиен носител са били сканирани и качени на сървъри. В един момент в ДАНС решават, че сървърите са остарели и трябва да бъдат подменени сървърите на всички дирекции. Сървърите се подменят с нови, а старите се унищожават с протоколи.
Информацията обаче, която включва всички оперативни дела, както и агентура на ДАНС, иначе „унищожена“, вече пътува към „изнесени звена“.
Схемата изключително наподобява аферата „червеи“ – уж търсим „къртици“, а ровим и точим информационни масиви на МВР. Като и в „червеи“ това става с дейното участие на ДАНС под ръководството на Владимир Писанчев.
В ДАНС пък уж сменят стари с нови сървъри и цялата информация „елегантно“ е пренесена навън.
АФЕРА изпраща много сърдечни поздрави на мистър Джеймс Коми – шеф на ФБР.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *