ЕХ, КАКВО ЛИ НЕ ПОСТИГА ЕДНА ТАНЦЬОРКА! ПОРЕДНАТА КАЛИНКА ВЪВ ВЛАСТТА

ЕХ, КАКВО ЛИ НЕ ПОСТИГА ЕДНА ТАНЦЬОРКА! ПОРЕДНАТА КАЛИНКА ВЪВ ВЛАСТТА

* За втори път след назначаването на правителството пускам пост за Ива Йорданова. Защо ли?
Защото от днес съветникът в политическия кабинет на вицепремиера Илияна Цанова – Ива Йорданова е новият зам.-председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). Всъщност е шеф, понеже Агенцията от години насам няма постоянен председател. Тя беше назначена днес на поста със заповед на министър председателя Георги Близнашки.
Налага се да преразкажа написаното преди месеци
.
Публичната си известност тя придоби в „Шоуто на Слави“, където показа някои професионални умения, макар и не на пилон, а на пода на дансинга.
„На момичетата в залата, които идват, им обяснявам същото. Много ми е лесно да им покажа някакви движения, които знам, че изглеждат добре и които знам, че мъжете ще харесат. Но знам, че това не е смисълът. Смисълът е да имаш това вътрешно самочувствие и тази вътрешна интелигентност да знаеш как да управляваш тялото си, как да управляваш израза на очите си, как да управляваш движението на косата, на ръцете…“

„Аз съм Ива Йорданова и съм бъдещият министър на културата“ – това е нейното изявление пред конгреса на партията на Меглена Кунева, в чийто Национален съвет беше избрана.
В момента Ива Йорданова живее с лидера на СДС Божидар Лукарски, за което той съобщи в интервю за вестник „24 часа“ месец преди изборите. „Имам нова любов, вече живея с нея и след като се разведа, веднага ще падна на колене пред нея“, заяви Лукарски.
Давам малко от официалната й напомпана биография, а после реалното състояние:
––––––––––––––––––––––––––-
Ива Йорданова е бакалавър по бизнес администрация, специалност международен бизнес, от колежа „Бъркли“ в САЩ – 2009 г. Има магистърска степен по национална сигурност от Военна академия „Г. С. Раковски“. Работила е в Hewlett-Packard и Pfizer като специалист по управление на бизнес процеси. Стажувала е в отдел „Публична информация“ на ООН в Ню Йорк, както и в Световната бизнес коалиция за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Създател е на Клуба на ООН в Бъркли, член е на Младежкия борд на Millennium Promise – организацията на Джефри Сакс за борба с бедността. Печели програмата на Европейската комисия „За повече жени в европейската политика“ – 2014 г. До август 2013 г. е била председател на Контролния съвет на ПП „Движение България на гражданите“, по-късно…
–––––––––––––––––––––––––––––-
И т.н., и т.н. Стоп!
Никакъв авторитетен „Бъркли“ няма в образованието й, както я представя правителствената информационна служба и медиите.
Не става дума за много престижния University of California, Berkeley.
Образованието е в някакъв си Berkeley College в Ню-Йорк, базиран в кварталите Бруклин и Ню Джърси.
В този ВУЗ въобще няма магистърски програми, а само бакалавърски и associate степени.
Wikipedia е лаконична – над 60% от студентите са афро-американци и испано-говорящи, 8% са бели, а 11% са чужденци и повече данни няма.
На сайта на учебното заведение могат да се открият доста повече факти, които лично мен ме хвърлиха в потрес не за заведението, които си е полезно за САЩ, а за критериите у нас за висши административни длъжности.
http://berkeleycollege.edu/home.htm
„Предимствата“ на този „Бъркли“ включват гъвкаво обучение, вечерни и неделни курсове, обучение онлайн. Всъщност този ВУЗ не е истински пълноценен ВУЗ, а е нещо като съществуващите навремето в в първите години на социалистическа България „университетски“ курсове за представители на класата-хегемон – работническата.
Не смятам да се разпростирам за образователен ценз и управленчески качества на дамата, както и за др. детайли от пребиването й в САЩ, понеже и само тази злоупотреба с името на Бъркли от правителството и медиите у нас е показателна за манталитета на поредната Калинка във властта и покровителите й във властта.Григор Лилов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *