Жителите на Каблешково (община Поморие) излизат на протест!

Жителите на Каблешково (община Поморие) излизат на протест!

Жителите на Каблешково ( Община Поморие ) трябва да изкопаят септични ями в къщите си до 30-и юни и да заустват в тях отпадните води. От кметството са изпратили 568 писма, с които се задължават битовите абонати да се изключат от канализацията. Хората обаче са готови за протести, тъй като изискванията са трудно изпълними.
З000 са жителите на Каблешково. 70 на 100 от къщите изливат директно отпадните си води в дерето или са включени към канализацията, която не отговаря на санитарно-хигиенните изисквания, информира БНР.
За дългогодишния проблем разказва кметът на града Елена Бояджиева: Много от хората бяха включени в септични ями. Ямите се запълниха. Хората започнаха да си пускат с потапящи помпи фекалиите по улиците и тогавашното ръководство на кметството им позволи кой където може през градините, по тротоарите, за да може тези отпадъчни води да се вливат в деретата. Сега това стана голям проблем, защото според сега действащото екологично законодателство това няма как на практика да се случи, защото всеки трябва да си има изградена в двора такава септична яма. На практика наклонът на отпадните води е обърнат към канализацията и сега е невъзможно те да се заустват в септични ями. zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *