ЖУРНАЛИСТИКА ЛИ? ПЪЛНО БЕЗУМИЕ! СБЖ ТИРАЖИРА ЗАГЛАВИЕ – ПЪЛНА ЛЪЖА ЗА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА!

ЖУРНАЛИСТИКА ЛИ? ПЪЛНО БЕЗУМИЕ! СБЖ ТИРАЖИРА ЗАГЛАВИЕ – ПЪЛНА ЛЪЖА ЗА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА!

След като цял ден седях на крака за да слушам поредица от лъжи, изричани в съда, включително и от адвокат, след като лица, които наклеветиха стотици видни фигури на страната, се упражняваха лицемерно в лексика за „морал”, „възпитано слово” и „сериозна журналистика”, а в същото време бълваха жълтакави „новини”, нямащи нищо общо с действителността, след като се наслушах на омерзителни внушения и манипулации, след като някои дори се отрекоха от жълтите вестници, които години наред им пълнеха джобовете, и на които бяха издатели, на финала доживях да видя, че САМИЯТ САЙТ НА СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ Е ОБРАЗЕЦ НА БЕЗУМНА „ЖУРНАЛИСТИКА”.
В 21,45 часа на сайта на Съюза на българските журналисти се появи публикация, заради която във всяка нормална медия биха последвали директни уволнения, заради абсолютна некомпетентност и непрофесионализъм.
Публикацията бе копирана от сайта varna.topnovini.bg с некоректна намеса в съдържанието, като отгоре бе „заковано” изумителното ИДИОТСКО ЗАГЛАВИЕ: МИШО ШАМАРА СЪДИ КОЛЕЖКАТА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА.
Уважаеми, „журналисти”, списващи сайта на Съюза на българските журналисти, копи-пействате, а дори не сте разбрали, че Мишо Шамара не съди и никога не е съдил Веселина Томова.
Даже и това не се вдянали, преписвайки.
Това е лицето на българската журналистика.С омерзение:
Веселина ТомоваМишо Шамара съди колежката Веселина Томова
03.10.2014 /21:45 | Източник: varna.topnovini.bg
Бащата на рапъра Мишо Шамара – Станислав Атанасов, се яви пред Варненския районен съд, за да свидетелства, че синът му е автор на експресивен пост във Facebook по адрес на лидера на РЗС Яне Янев.
Заради обидните квалификации, които съдържа писанието, политикът съди журналистката Веселина Томова, която на 6 януари го е копирала в сайта си „Афера”, позовавайки се на източника.
Самият автор на поста не се яви на съдебното заседание, тъй като е удължил престоя си в Америка на 3 години и 6 месеца и няма намерение да се връща в България.
Бащата на рапъра разказа, че Мишо му се обадил преди 2 седмици с молба да предаде на съда, че стои зад името и думите си по адрес на лидера на РЗС. Станислав Атанасов категорично разпозна стила на сина си. В отговор на питане на адвоката и съпартиец на ищеца – Емил Василев, бащата потвърди, че употребените нецензурни изрази присъстват в активния речник на Мишо Шамара. Защитникът се опита да зададе и други въпроси на свидетеля, но съдът прецени, че те не са пряко свързани с делото и го прекъсна.
Ищецът имал „болки” и „страдания”
С мотива, че доверителката й няма никакви трудови и гражданско-правни отношения с автора на статуса, който е публичен и като такъв може да се използва свободно, както и защото Томова е спазила добрите журналистически практики и се е позовала на източника, нейната адвокатка поиска от съда да отхвърли иска на Янев. Тя каза, че обидният пост по адрес на лидера на РЗС е бил копиран и от други онлайн издания, което води до невъзможност да се установи кой точно е причинил болките и страданията у ищеца.
Пред съда журналистката Веселина Томова също потвърди, че статусът, заради който я съдят, е на Мишо Шамара и че нееднократно е публикувала не само негови facebook постове, но и на други потребители, включително и на Емил Василев. В отговор последният заяви, че нямал профил в социалната мрежа, а преди това оспори авторството на писанието по адрес на съпартиеца си.
http://www.sbj-bg.eu/index.php?t=24542Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *