Забрави ли Б.Б., че беше премиер и беше изгонен от народа?

Забрави ли Б.Б., че беше премиер и беше изгонен от народа?

Откриването на предизборната кампания на ГЕРБ премина под словоблудството на патрона на групировката.
След като изслушаха „О, слънце, мое“ на крак, обладаните, незапознати с превода на текста и заглавието на песента, силно аплодираха велможите на мероприятието.
Като предвестници на мрачното бъдеще за България и в унисон с апокалиптичната картина в страната, се изправиха „политическите трупове“ на Слугарев и Марков, които по-късно бяха възнаградени за брътвежите си от патрона-гербер с приза на „ораторите“.
„За първи път ще имаме втори мандат на премиер в 25-годишната история на прехода.“, изви глас осъденият на 4 години затвор на първа инстанция шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и ексвътрешен министър Цветан Цветанов, който се включи в благотворителната инициатива за „децата с алтриузъм“.
Дойде и редът на „О sole mio“-то им – Бойко Борисов. В самото начало на нищоговоренето си той помоли за едноминутно мълчание в памет на жертвите от наводненията, след което се прекръсти. Дали изобщо е кръщаван в църква, за да се обръща към Бога с християнския жест, е без значение. А Пламен Горанов?? А останалите, които се самозапалиха в знак на протест и безсилие пред престъпното управление на ГЕРБ?? За тях нямаше едноминутно мълчание.
Борисов пристъпи директно и индиректно към опонентите си: „Ако сме първи на изборите, трябва да не се поддадем на реваншизма“, а малко след това реваншистът в него се събуди и изрева: „Знаете ли как искам да им го върна?! Знаете ли?!“, вероятно визирайки БСП. Можехме да си помислим, че това се отнася и за ДПС, ако не бяха в БОСТАН. Не се разбра дали ще им го връща или не бива, и кое по-точно ще им връща Борисов, при положение, че мракобесното управление на ГЕРБ остана в дебрите на политическото задкулисие и договорки.
„Хората ни избират да управляваме и, ако не можем, ни сменят“, продължи той. „Видяхте, че най-добрата оценка я дава народът.“
Да, даде я! Народът каза тежката си дума още през февруари 2013 г., когато след нeколкократното вдигане на цената тока, самозапалвания и масови протести, Борисов абдикира от властта. Още тогава народът каза: „Не можеш да управляваш! Махай се!“
Борисов осветли, че енергийната ефективност е нещо, което се свързва с бедствията и авариите! А икономиката на държавата вероятно ще задвижи със санирането на панелните жилищни блокове, с което ще бори и безработицата, защото „идеята за санирането им е и въпрос за наемане на повече работна ръка“, допълва той. Разбрахте ли?!
За преливането на реките и язовирите, разрушените домове и отнетите човешки животи след дъждовете Борисов каза, че „затова, от една страна виновна е природата, а от друга – и човешката глупост. Ако държавата е работила систематично за почистване на речните корита сега на би имало такива проблеми“.
Борисов вероятно е забравил, че в периода 2009-2013 г. е бил премиер на България. При неговото управление почистваха ли се речните корита? А дали пък не беше тогава бумът на незаконно отсичане на гори и изнасяне на дървен материал към южните ни съседки? Изнасяше ли министър Мирослав Найденов дърва за Гърция и Турция през Софийска стокова борса? Нима без знанието на Борисов? Мирослав Найденов да не би да не беше министър от кабинета на ГЕРБ???
„Пожелавам толерантна кампания, ние да направим необходимото, пък после ще решаваме. Да се надяваме да спрем да занимаваме обществото с избори. За мен не е важно кой ще е премиер, хората казват кой ще е премиер“, завърши речта си хер Борисов. И забрави, че само преди четири дни, на въпрос на журналисти, че реформаторите искат Томислав Дончев за премиер, той „чисто технологично“ обясни защо не може друг да е премиер: „За да станеш премиер и да имаш кабинет, трябва да имаш подкрепата на парламентарно мнозинство. Приемаме техния вариант – дали ще е Томислав, или Иван Иванов, няма значение. Този премиер, за да вкара в сряда на Министерския съвет дадени решения, той трябва да ги съгласува с парламентарната група и с лидера на парламентарната група Борисов. Само че Борисов си е отишъл у дома и този премиер трябва да дойде да ме пита, защото на другия ден може и вот на недоверие да получи. И след една седмица няма да е премиер“. Колко прозрачна е жаждата на Б.Б. отново да бъде на власт и отново да бъде премиер! Той и само Той!
Сбирката на ГЕРБ в зала „Арена Армеец“ завърши с крясъците на най-екзалтирания фен на Бойко Борисов, Цв. Цветанов, който заповяда на обладаните да вдигнат плакатите си и зарева: „Победа! Победа! Бойко! Бойко!“
Така и не разбрахме как ГЕРБ, ако вземат властта, ще подобрят живота на българина. zadkulisite.comколаж: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *