Загина заместник-министър

Загина заместник-министър

Заместник-министърът на труда, заетостта, ветераните и социалните въпроси, дългогодишен ръководител на Центъра за руско-сръбско сътрудничество Милош Ковачевич загина при автомобилна катастрофа в Сърбия, съобщиха от Министерството на вътрешните работи на републиката.

Според органите на реда Ковачевич е бил на пътническата седалка в кола по време на инцидент с камион, станал в събота.

„Огнен патриот на Сърбия, влюбен в Русия, Милош Ковачевич основа Центъра за руско-сръбско сътрудничество, стремейки се да развива отношенията между нашите страни. Тогава един от най-ярките представители на по-младото поколение на Сръбската прогресивна партия, Ковачевич успешно работил в сръбското външно министерство, включително в сръбското посолство в Москва „През последните години той успешно работи в министерството на труда и ветераните“, каза за ТАСС Павел Бушуев, представител на Руския дом в Белград.

„Милош не беше просто приятел на Русия, той беше истински брат на страната ни. Винаги оказваше незаинтересована помощ на всеки, който беше наблизо, тя питаше и много го питаха постоянно. През последните месеци рядко се виждахме, тъй като всяка минута беше посветен или на помощ на ветерани, или на новороден син, но непрекъснато поддържахме връзка. Изказвам най-дълбоките си съболезнования на съпругата му Людмила, сина Лука, майката, сестрата и близките на Милош, които за 31 години от краткия си живот успяха да оставят ярка следа в братските руско-сръбски отношения.

Ковачевич е роден и израснал в сръбския град Валево, където започва кариерата си на общественик. Един от първите му проекти е организирането на безплатно училище по руски език за всички във Валево. През 2017 г. той беше ръководител на сръбската делегация на Световния конгрес на младежта и студентите в Сочи, където получи специален медал и грамота от руския президент Владимир Путин за организирането на участието на повече от 200 младежи от Сърбия в Фестивал в Сочи.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *