Задкулисие и олигархия: правосъдният министър Христо Иванов свързан с офшорните фирми на Прокопиев и Плевнелиев

Задкулисие и олигархия: правосъдният министър Христо Иванов свързан с офшорните фирми на Прокопиев и Плевнелиев

Правосъдният министър не просто е с отнети адвокатски права. Всъщност, и връзките му в задкулисието не се ограничават до „Протестна мрежа”, която е само видимата част на айсберга. Христо Иванов е пряко свързан с офшорните фирми на Прокопиев и Плевнелиев.
Ангел Стефанов Гяуров и Биляна Стефанова Гяурова-Вегертседер са брат и сестра с юридическо образование. Христо Иванов според системата Дакси е съдружник с Биляна във фирмата „Били консултинг“ с предмет на дейност „Консултантска дейност, закупуване на предприятия или части от тях”. Освен това заедно с нея управляват БИПИ – Българския институт за правни инициативи.
Братът на Биляна – Ангел – е съдружник с нея и съпруга й Александър Вегерстедер в консултантското дружество „Обержин“.
Същевременно Ангел управлява офшорката БАЛТО-СЛАВИК ВЕНЧЪРС ЛИМИТИД, собственик на дружеството за недвижими имоти на Иво Прокопиев „Алфа център“ и на 50% от акциите на „Софстрой“.
Освен това Ангел Гяуров е управител на „Бизнес парк София“ – тоест, заема предишната длъжност на Росен Плевнелиев, преди да стане министър в правителството на ГЕРБ.
Христо Иванов, който е в пряка връзка с тази групичка около Прокопиев и Плевнелиев, е най-удобната фигура поради сравнителната си отдалеченост от преки участия във фирмите на двамата олигарси, но същевременно е проверен в битка – той е човекът, написал като юрист сигнала срещу Василев, Пеевски и Бареков, благодарение на който беше съборена КТБ.
В „Протестна мрежа“ той се занимаваше с прокарването на юридически обосновани предложения, свързани с интересите на Прокопиев.
Юрист, изключен от адвокатската колегия, наказан с всички възможни наказания, подвизаващ се в НПО, финансирани от западни тръстове, който в момента заема пост, несъвместим нито с опита му, нито с икономическите интереси на близкото му обкръжение.
Пристрастността му е извън всякакво съмнение – той има пряко отношение към определени събития в областта на правосъдието. Присъствието му на този пост не може да гарантира нито компетентно, нито безпристрастно реформиране на съдебната система.
Просто сменихме едни олигархични интереси с други.
Да ни е честито!Драгомир СтефановAfera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *