Заканата на Борисов за внасяне на вот на недоверие се оказа кьорфишек

Заканата на Борисов за внасяне на вот на недоверие се оказа кьорфишек

„Искаме от 15 дни от НЕК да ни даде финансовите си отчети, а те ги крият. И заради това днес ще внесем вот на недоверие по тема енергетика заради проваления проект „Южен поток“, изтъкна Борисов пред медии като причини за внасянето на 4-ти по ред вот на недоверие към правителството.
До сега от ГЕРБ имат зад гърба си три неуспешни опита за сваляне на правителството чрез внасяне на вот на недоверие. За да се стигне до оставка на кабинета, вотът трябва да бъде подкрепен от поне половината депутати, или 121, а гласовете на ГЕРБ са само 94.В пространството остана само публичната заявка на Борисов, защото такова искане към този момент не е постъпвало в деловодството на парламента.
От БСП и ДПС определиха искането като абсурдно. „ГЕРБ за „Южен поток“ да не се обаждат много, защото не направиха нищо за 4 г.“, реагира Явор Куюмджиев, зам.-шеф на комисията по енергетика от БСП. Той припомни и лъкатушната позиция на Борисов „за“ и „против“ проекта „Белене“. „Смешно е хора, които не могат да си поддържат за един ден мнението, да говорят така“, коментира депутатът. „Вие мислите ли, че Бойко Борисов за пръв път лъже. В политиката всеки има основание. Особено ГЕРБ прави политика само със съмнения“, коментира и шефът на комисията Рамадан Аталай (ДПС).
Отказът на Борисов за внасяне на вот на недоверие срещу правителството за провала на проекта „Южен поток“ може би се крие и зад факта, че именно Борисов подписва договора за „Южен поток“ с клаузи, които нарушават европейските изисквания за недопускане на монопол.
ЗАД КУЛИСИТЕ.coм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *