Законът предвижда само глоба, при това в смешни за Борисов размери. Когато са писали законите, нашите политици, май, наистина са си представяли какво би било, ако някога те са обвиняеми

Законът предвижда само глоба, при това в смешни за Борисов размери. Когато са писали законите, нашите политици, май, наистина са си представяли какво би било, ако някога те са обвиняеми

„В ДАНС има сигнал срещу Борисов за банковия удар“
Това, че Бойко Борисов говори срещу стабилността на банковата система е ясно на всеки, който следи изказванията му от последните дни. А както той сам си каза, това го правел от една година насам.
Но законът предвижда* отговорност само тогава, когато някой разпространява слухове за определена банка, а не по отношение на цялата система.
Някой може ли да посочи изказване на Борисов срещу конкретна банка?
И друго ми е интересно – дали ДАНС ще разследват сигнала – така, както го направиха срещу арестуваните вчера трима души? А дали по-късно днес няма да видим искане от главния прокурор до НС за отнемане имунитета на Борисов?
Друг е въпросът, че дори и да се намери изказване срещу конкретна банка, то в подобни случаи законът предвижда само глоба, при това в смешни за Борисов размери.
Както ще се окаже, уважаеми хора, когато са писали законите, нашите политици май наистина са си представяли какво би било, ако някога те са обвиняеми по текстовете, които са гласували в пленарна зала.
_______* – ЗАКОН ЗА КРЕДИТНИТЕ ИНСТИТУЦИИ
Чл. 152а. (Нов – ДВ, бр. 105 от 2011 г.) (1) Който разпространява невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея, се наказва с глоба от 2000 до 5000 лв., а при повторно нарушение – от 3000 до 10 000 лв.
(2) Ако нарушението по ал. 1 е извършено чрез средство за масова информация, глобата е от 5000 до 10 000 лв., а при повторно нарушение – от 8000 до 20 000 лв.Вени Марковски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *