Замъкът „Влюбен във вятъра” търси своята приказка

Замъкът „Влюбен във вятъра” търси своята приказка

Уникалността на Замъка „Влюбен във вятъра” край Равадиново продължава да провокира творческите прояви. След като няколко десетки фотографи, дизайнери и художници създадоха удивителни творби в конкурса за фотомонтаж, сега Замъкът обявява конкурс за най-добра детска приказка, написана по някоя от тях.
За участие в конкурса „Приказки от Замъка” авторите ще трябва да се вдъхновят от снимките, качени в сайта на Замъка /zamaka.bg/. В надпреварата може да участва всеки – няма ограничения във възрастта. Няма и жанрови ограничения – вълшебства, принцеси, феи, животни, земни и извънземни същества – приемат се всякакви герои и истории, страшни или смешни. Изисква се единствено добра писмена култура и богато въображение.
Всеки автор може да участва с приказка с неорганичен обем, създадена по една или повече снимки и фотомонтажи, публикувани в сайта на Замъка. Творбите трябва да се изпратят на адрес info@zamaka.bg до 15 септември 2017 г. Авторите не бива да забравят да посочат своя адрес, възраст, както и да приложат снимките, които са вдъхновили тяхната приказка. Компетентно жури от утвърдени разказвачи на истории ще оцени творбите и ще излъчи победителите.
Авторът на приказката, класирана на първо място, ще получи награда от 1000 лева. Наградата за второ място е 800 лева, а за трето – 500 лева. Всички класирани ще имат и едно незабравимо преживяване . Домакините ще им осигурят целодневно пребиваване в Замъка с участие във всичките вълшебства и игри, както и безплатен достъп до близкия аквапарк. Всеки участник ще получи грамота и сувенир от Замъка.
Замъкът обяви конкурса за фотомонтаж през март т.г, за да провокира участниците да разкрият своите професионални умения и креативност, като използват специализиран софтуер и различни техники на монтаж и обработка на специално качените за целта снимки в сайта zamaka.bg. Резултатите бяха удивителни. В конкурса се включиха десетки участници с необикновено въображение и способности за фотоманипулации.
„Успехът на този конкурс ни подсказа и идеята за следващия. Чрез конкурса за най-добра детска приказка искаме да отделим децата от смартфоните, да ги накараме да фантазират, да мечтаят, да се върнат към вълнуващия свят на книгите и сами да започнат да творят”. Така собственикът на Замъка Георги Тумпалов обяви началото на конкурса за детска приказка.
Условията за участие в конкурса са публикувани в сайта на Замъка www.zamaka.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *