Заплашиха Пеевски, той удвои охраната

Заплашиха Пеевски, той удвои охраната

Медийният бос премести офисите си в хотел „Берлин“
Депутатът от ДПС Делян Пеевски е получил заплаха за живота си. Това съобщи пред Big5.bg отлично информиран източник от МВР. Според данните ни през последните няколко месеца Пеевски е увеличил охраната си и вече поне десет души се грижат за безопасността му. Източниците ни разкриха, че мерките са именно заради получена заплаха. Самият Пеевски държал гардовете да са бивши служители на МВР. За разлика от охранителите на други публични личности с огромни авоари, гардовете на депутата не тренират периодично в Израел, но въпреки това поддържали добра форма, издаде информаторът ни.
За момента е ясно, че Делян Пеевски живее в столичния хотел „Берлин“ в кв. „Бояна“. Тук бизнесменът депутат притежава два етажа. На единия е жилището му, а на другия – офисите. Медийният магнат се премести да живее в хотела след последния атентат срещу него, когато бе направен опит да бъде взривена колата му. Охраната е навсякъде – по двама са на всеки етаж, отделно няколко стоят на нивото, където е жилището на депутата. За по-голяма сигурност охранителни камери са инсталирани на всякъде и обхващат цялата зона на хотела.
Бизнесменът и майка му Ирена Кръстева притежават над десет имота в столицата, но от поне година не обитават нито един от тях. Според последната му имотна декларация за 2014 г. Пеевски е собственик на 2 апартамента, 2 гаража и къща в кв. „Симеоново“ на обща стойност над 152 000 лева. Освен гаражите, тези имоти вече бяха обявени пред Сметната палата и през 2013 г., показа проверка на Big5.bg. Купил ги в три последователни години след 2002 г. За миналата година Пеевски не е декларирал пари в брой, пари в банка, нито акции от фирми.
Проверката ни установи, че депутатът от ДПС не е излъгал в имотната си декларация. Строго охраняваната къща в квартал „Симеоново“ не е негова, не са негови и апартаментите в хотела в „Бояна“. Официално те са собственост на майката на депутата – Ирена Кръстева. Притежава ги с фирмата си „Балканска Медийна Компания“.
4-звездният „Берлин“ на ул. „Георги Рилски“ и ъгъла с ул. „Цветна“ е избран неслучайно за щаб квартира, обясни информаторът ни под пагон. За да се стигне до него, се преминава през няколко кръстовища, опасани отвсякъде с охранителни камери. Това е мястото, където през януари 2014 г. разследващ екип на германската телевизия „Арте“ влезе в конфликт с охранители и полиция, защото снимали имота на медийния бос.
Заради опасността от атентат охранителите на народния избраник всяка вечер паркират черен джип на входа към ул. „Георги Рилски“ откъм ул. „Беловодски път“. За капак се оказа, че живеещите баровци в региона били доста изнервени от присъствието на подалия оставка като шеф на ДАНС депутат, тъй като в колата на охраната, която неизменно ескортира джипа му марка рейндж роувър, има монтирани мощни заглушителни устройства, който всеки път прекъсват всички телефони, интернет, дори цифровата телевизия.
В района живеят такива имена като Николай Маринов – Малкия Маргин, бившият морски пехотинец и каратист Иво Каменов, И-то от абревиатурата ТИМ, много масони и мастити бизнесмени. Всички те страдат от загубата на всякаква електронна комуникация, когато кортежът на Пеевски излиза или се връща в „Берлин“, отсече информаторът ни.
В последното си жилище Пеевски бе съсед с Афродита – сестрата на издирвания от Интерпол наркобос Христофорос Аманатидис – Таки, която е съпруга на Даниел Боримиров.www.big5.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *