Защо Арнолд Шварценегер не може да има повече плочки на корема?

Защо Арнолд Шварценегер не може да има повече плочки на корема? - 1

Защо Арнолд Шварценегер не може да има повече плочки на корема?

Австрийският културист и бивш губернатор на Калифорния, Арнолд Шварценегер, познат и в ролите си във филмите „Хищникът“, „Херкулес“, „Зов за завръщане“ и „Терминатор“ винаги е бил известен със своята физика и мускулестото си тяло. Но защо фитнес експертите твърдят, че той никога не може да има т.нар. 6-pack плочки на корема, а само 4-pack?

Ефектът на Мандела – това е научната причина, поради която Шварценегер може да има само два реда плочки на корема, независимо колко тренира. Според The ​​Bullet Report нашата фасция (системата от влакнеста съединителна тъкан, която се намира точно под повърхността на кожата ни) определя броя на плочките, които можем да имаме – колкото повече фасция, толкова повече плочки.

Въпросът с коремните мускули на актьора е доста популярна тема, тъй като хората искат да знаят дали има 2 или 3 реда коремни плочки и защо е така. Със сигурност, ако е ясно защо някой толкова мускулест като Шварценегер може да има само 4-pack, това би помогнало на другите да се примирят със собствените си коремни плочки или липсата им.

Експертите обясняват, че това се определя от генетиката:

„Количеството коремни мускули, които можете да постигнете, се определя изцяло от генетиката. Докато 6-pack са най-често срещаните, някои бодибилдъри като Шварценегер могат да постигнат само 4-pack. Това се дължи на факта, че хората се раждат с различно количество фасция. Най-много някои хора могат да имат 10-pack, но това е много рядко.“

Според статията на Healthline генетиката определя количеството на фасцията. Например, ако сте родени с три реда фасция с достатъчно тренировки бихте могли да се сдобиете с 6-pack, но не и повече. В публикацията се обяснява още, че генетиката диктува и симетрията, дължината и размера на корема, така че колкото и да се опитвате, предопределено е да изглеждате по определен начин в тази област.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *