Защо беше предсрочно освободен Роман Логвиненко, участвал в стрелбата с гранатомет срещу Алексей Петров?

Защо беше предсрочно освободен Роман Логвиненко, участвал в стрелбата с гранатомет срещу Алексей Петров?

„Преди 21 години – на 15 август, Алексей Петров беше прострелян. Дали има връзка между поръчителя тогава и сега – едва ли може да се даде отговор. Има паралел, който прави впечатление – Алексей Петров беше дал заявка, че ще се върне в службите, които беше напуснал и то на висок пост, за да официализира властта, която се говореше, че има неофициално. Тогава такива бяха слуховете и спекулациите – ще се върне като шеф на НСБОП“.

Това коментира в „Тази сутрин“ заместник главният редактор на bTV Новините Асен Иванов.

Снимка:
bTV

Заявката му при Мария Цънцарова беше ясна – той е готов да се върне в службите, за да помага по един или друг начин на държавата“, допълни Асен Иванов.

„От години Алексей Петров говори за икономическата сигурност. Делото „Октопод“ започна, след като Алексей Петров даде интервюта, че има проблем с банковата система, за проблем с КТБ – неща, които се оказаха по някакъв начин верни. Точно когато започна да говори за икономическата сигурност, започна делото „Октопод“, припомни още Иванов.

Снимка:
bTV

Цветлин Йовчев каза, че няма как човек с такава визитка да бъде на висок пост в службите. Ясно е, но може би щеше да се случи за втори път. Когато Алексей Петров беше осветен като съветник на Петко Сертов през 2009 г., това беше интересен елемент от връзката между реалната власт на службите и организираната престъпност. От „тъмната страна“ на бизнеса и обществото той се озова от „светлата“ – разследваше хората, за които се говореше, че има контакт с тях“, обясни заместник главният редактор на bTV Новините.

Опитът за убийство през 2015 г.

„Алексей Петров има частна улица в София, заградена с бариери. Има един завой, на който го чакаха хората с гранатомет. Снарядът пада покрай автомобила, което го спасява. Неговите охранители ускоряват. Интересен е елементът с освобождаването през май тази година на украинеца Роман Логвиненко – човекът, организирал тази стрелба. Той беше осъден на 10 години затвор за участието си в опита за убийство. Той кандидатства за предсрочно освобождаване. Администрацията на затвора казва, че той не се е поправил и не бива да бъде освободен. Софийският градски съд казва, че не може да бъде освободен, но Апелативният съд решава, че той ще бъде освободен. Въпросите са много – къде е този човек, има ли връзка с сегашния атентат срещу Алексей Петров, какви са мотивите за освобождаването му“, коментира още Асен Иванов.

Снимка:
bTV

Убийството на Алексей Петров

„Един човек не може да живее вечно заграден от охранителите си. Човек има нужда от малко лично пространство. Това е правил Алексей Петров в планината. Той е имал традиция да ходи в планината с тази жена, която е била кондиционен треньор. Моето обяснение е, че охраната, която е била с него, е останала малко по-назад. Това е бил негов начин да си почива или да се отдели от всичко. Най-вероятно, че този пропуск е използван“, каза Иванов.

Снимка:
bTV

„За всяко такова престъпление трябва да се търсят парите. Спекулациите, че причината е опит за връщане в службите – това е малко вероятно. Алексей Петров е част от един доста голям, светъл икономически бизнес, но не знаем какво стои там, където е сянката“, подчерта Асен Иванов.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *