Защо БНР прекъсва живата връзка със слушателите си, когато се споменава сайтът Биволь?

Защо БНР прекъсва живата връзка със слушателите си, когато се споменава сайтът Биволь?

Какво се случи днес и защо се свърза с мен?
Всеки петък слушам БНР, програма Хоризонт, предаването „Хоризонт за вас“. В това предаване се предоставя възможност на слушателите да се включват директно в ефир. В това предаване се включват интересни хора, с интересни позиции. Понякога се научава и ценна информация. Включват се и някои сърдити слушатели – който може да се свърже или изобщо се свърже.Какви теми се поставят и успя ли да се включиш в ефир?
Водещите винаги поставят някакъв въпрос, апелират да се правят питания през медията към политиците по обществено значими теми. Днес се обадих, включиха ме и реших да ги попитам:
– Кога ще зададете въпрос като журналисти към политиците – ще видим ли концесионните договри за находищата на злато в България? Какво още се добива и в какво количество?
Това е обществена информация, която трябва да стигне до нас. После попитах:
– Кога ще се осветлят тайните договори за складовете за горива? Колко човека са собственици на тези складове и, ако е един, защо е един? Кои са наемателите на тези складове?В какво се състои проблемът, след като си успял да зададеш въпросите си?
Проблемът е в това, че при споменаването на конкретен сайт, преди да си задам въпроса, веднага линията беше прекъсната.Кой сайт?
Третият ми въпрос беше:
– Има един сайт за разследваща журналистика с много сериозна репутация в страната и чужбина, казва се Биволь… И, изведнъж, хоп – удариха ми слушалката и връзката прекъсна.
Продължи с въпроса, който не ти беше позволено да зададеш по БНР?
Исках да попитам, тъй като знам, че Биволь са направили запитване за „стенограмата КТБ“, та, кога ще стане публично достояние? Не смятат ли, че българите трябва да знаят какво се е говорило на този КСНС при президента Росен Плевнелиев? Някои знаят, но защо се крие от народа? Толкова ли е бил страшен за България разговорът при президента и предложенията, които са били направени? Но не можах да си задам въпросите докрай. Прекъснаха ме.
Възмутен съм от арогантния начин, по който ме изхвърлиха от ефир. Това е крайно некоректно държание на журналистите в тази държавна медия. Ако работят в частна – добре, но в случая с БНР, заплатите им се осигуряват от парите на данъкоплатците и въпросните журналисти трябва да обслужват гражданските интереси, а не да ги заглушават.
В ефир казват едно – да се обаждаме и свободно да питаме, а в същото време цензурират неудобните гражданите, които задават точни и съществени въпроси.Един разговор на Стоян Тончев с Мехмед Дерменджи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *