ЗАЩО ЛЪЖЕШ, ДРУГАРЮ МУЛТАК?

ЗАЩО ЛЪЖЕШ, ДРУГАРЮ МУЛТАК?

250 хил. лв. ни струвал масрафите и салтанатите с Лувъра и тракийските царе, излъга нагло Вежди Рашидов, Мултакът на републиката.
Нямах намерение да се занимавам с тая дунанма, но един зрител по някаква тв съобщи, че в делегацията до Париж и обратно са били включени 30 (тридесет) жители на община Казанлък. Вероятно световно известни траколози, археолози и културтрегери. Сред тях имало и две девойки, спечелили чрез томбола високата чест да дишат въздуха на премиера, министъра на културата и други видни дихатели от обществено-политическия ни „елит“.
Не се съобщава каква е била бройката на представителите на другите общини. Не се казва и кои са тия общини. И как така срещу едни 250 хил. лв. са били удовлетворени всички потребности на тая мега делегация? Ако някой е запознат с тарифите за задграничните командировки, да смята и изчислява колко струва тоя круиз, дето, според „професор“ Б. Димитров преобърнал на 180 градуса чувствата на французите към българите и техните цигани, пребиваващи във Франция.
Ромски напеви. „А вогруг тишина, взятая за основа“, както пее Е. Ваенга.P.S. Нямам нищо против изложбата в Лувъра. Нямам нищо против каквито и да било мероприятия, които донасят слава на България.
Много съм против, когато разни хрантутници с моите пари правят мощни делегации, коктейли и пр. манифестации на парвенющината и политическия си снобизъм. Против съм, когато тия експедиции зад граница включват в себе си разни партийни подлоги и пр. „правилни“ хора, които нямат нищо общо с историята, географията и други науки.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *