Защо ми развалят телевизора с Беновска?

Защо ми развалят телевизора с Беновска?

Нямам илюзии – тя ще продължи да тече от екрана по всички теми. Завинаги
В българската журналистика e модерна максимата „чрез нахалство към прогрес“. От това идват затрудненията ми какво име да сложа на медийния гьонсуратлък, който е естествено продължение на слугинажа към силните на деня.
От телевизора греят едни и същи втръснали ни до отвращение дежурни коментатори, които започват облъчването от сутрешните блокове на ефирните телевизии и ни довършват във вечерните предавания. Седем дена в седмицата.
Когато за първи път видях на екран лексикалния порой от несвързаност на прекалено напористата Илияна Беновска, помислих, че повредата е в моя телевизор.
Тогава не предполагах, че пламенната, но иначе семпла защитничка на Алексей Петров ще направи такава шеметна кариера.
Тази жена и прословутото й радио станаха незаобиколим фактор в живота ми.
Нещо повече – вече имам усещането, че гласът й започва да ме преследва и насън. Без да съм слушал нито веднъж въпросното й радио, което, между другото, носи твърде странното име К2.
Според атласа К2 е връх в Хималаите.
Други обаче твърдят, че К е първата буква на една мръсна думичка, но в случая на квадрат.
Трети пък са убедени, че двойката след въпросната буква показва броя на слушателите на същото радио, което и да не сме слушали, по някакъв особен начин присъства в живота ни.
Но да не се отплесваме от темата.
Въпросната Беновска, която според тв продуцентите разбира от всичко – от наводнения през финанси до здравеопазване, нападна един от любимците на България Васил Найденов. Само защото беше си позволил да й припомни, че в битността си на пиар на Частна земеделска и инвестиционна банка Беновска съвсем естествено е специалист по фалирането на банки.
Впрочем такава е логиката на здравомислието.
Иначе нека някой ми обясни логично какво е работил пиарът на една фалирала банка, каквато е Частна земеделска и инвестиционна банка. Цинично е високомерно да го раздаваш морален стожер, когато част от зрителите ти са същите онези хора, които преди 16 години са искали да изтеглят собствените си пари, за да погребат близките си или да купят лекарства на децата си.
Ще ни отговори ли с какви пари е живял в същото време пиарът на тази вече рухнала пирамида.Едва ли, независимо че не очаквам Беновска повече да не се появи на екран. Напротив. Тя ще продължи да тече отвсякъде. По повод скандала с Васил Найденов разследващата журналистка Веселина Томова припомни в сайта си „Афера“ един разговор с Беновска.„По времето, когато беше прилепена към Алексей Петров, Беновска потърси съвет от нас, понеже сме познавали Петров – как да постъпи – при него ли да остане, или да избере Бойко Борисов, защото „трябва да се спасявам, както и радиото си“.„Е, спаси се, както е видно. При Бойко Борисов. Засега“, точно, находчиво, кратко и ясно удря в целта Веселина Томова.
Друг е въпросът дали целта има интелектуалния и морален капацитет да осмисли горе написаното. В едно съм сигурен – целта има огромното желание за изява. Без значение под каква форма.Тя вече е опитвала и шеф на БНТ да става, и книги е писала (Господи, защо секат дърветата!), и предавания е водила, и дълги въпроси на пресконференции е задавала.Тепегьози им казваше на подобни един мой мъдър приятел, който отдавна се пресели от телевизията при ангелите.
И ни остави в журналистиката на Беновска. Иво Димитров, в. Галерия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *