Защо щастливите двойки се обличат еднакво?

Защо щастливите двойки се обличат еднакво? - 1

Защо щастливите двойки се обличат еднакво?

Изпитвате чувство, че пъзелът е завършен, когато половинката ви съвпада идеално с вас. Затова, ако някога половинката ви поиска да облечете еднакво облекло, не отказвайте – явно иска да покаже на всички, че сте двойка.

Bright Side обяснява колко много всъщност означава символиката на дрехите при една щастлива двойка.

1. За да съобщят връзката си

Една от практичните причини да съчетавате тоалетите с половинката си е да обявите, че всъщност той е вашият специален човек. Това е чудесен начин да съобщите на хората за една връзка, особено за нова такава. Умелото съчетаване на облеклото е подсказка за всички наведнъж и ви спестява малко от социалната батерия.

Освен това е хубав начин да демонстрирате единство. Синхронизирането на стиловете може да покаже, че двойката обича да прави всичко заедно. Независимо дали тоалетите им са напълно еднакви, или приятно допълващи се като цветова гама, те се чувстват комфортно, когато ги виждат като едно цяло.

2. За да се договорят за пътуване или безопасност

Пътуванията по двойки са много забавни, но могат да бъдат и доста стресиращи, ако се разделите. То може да бъде дори опасно, ако един от партньорите е по-уязвим, например ако е в напреднала възраст, с увреждания, лесно се обърква, не говори местния език и т.н.

Съвпадането на дрехите е очевиден сигнал един за друг и за околните, включително за служителите на мястото на събитието и дори полицаите. Представете си, че видите възрастен мъж с тениска, на която пише: „Ако изглеждам изгубен, заведете ме при Кели“. Автоматично бихте започнали да търсите човек с подходяща тениска, на която пише: „Аз съм Кели“.

3. За да се откроявате на събития

Това е нещо, което любимите ни знаменитости владеят до съвършенство. Първото нещо, което хората ще забележат, когато пристигнете на дадено събитие, е външният ви вид. Второто е колко добре си подхождате с визията на партньора си. За двойка, която е в полезрението на обществеността, това често е важен момент от публичността.

Тази игра се играе и от хора, които не са знаменитости. Само помислете за всички възможности за костюми на двойки за Хелоуин или за координирани смешни пуловери за празничните партита. Всички ние се интересуваме от това как ни виждат хората, а съчетаването на тоалети на събития е ефективен начин за привличане на внимание.

4. Да направите съобщение

Животът на една двойка може да съдържа куп важни моменти, като годеж, сватба, ново бебе (малко човешко или пухкаво, космато) или преодоляване на голямо житейско предизвикателство заедно. Това са специални моменти, които заслужават да бъдат разгласени от покривите.

Никой обаче не иска да се оплаква от шума, така че тениските с остроумни щампи обикновено са следващото най-добро нещо. Двойката може да обяви важни етапи, да демонстрира своето отношение и хумор, да направи супер забавна фотосесия, да съобщи че чака бебе и да потвърди, че е заедно, и всичко това с един замах.

5. За да се забавлявате неангажиращо

Съчетаването на тоалети с партньора ви е просто забавно занимание за сближаване. Можете да изберете ежедневни тениски с глупави щампи или да изберете официални рокли и костюми, които са по някакъв начин специални за вас.

Независимо дали дрехите са вътрешна шега, дискретно кимване с глава в знак на признателност за хобитата и кариерата на другия или просто общ любим цвят, координираните тоалети са чудесен начин да се усмихнете един друг, дори когато трябва да сте сериозни пред другите.

6. За да (несъзнателно) засилят връзката си

Събитията и съобщенията изискват стратегически модни изявления, но понякога двойките координират дрехите си, без да искат. Това е подсъзнателна стратегия за близост: искаме да отразяваме човека, с когото сме.

Някои хора може да не съчетават дрехите си на 100%, но носят еднакви цветови палитри, сходни стилове или един и същи вид аксесоари, особено един около друг. Може дори да споделят някои елементи от облеклото си, защото просто са толкова близки.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *