За Бойко, Митьо Очите, Бенчо Бенчев, Ралица Агайн и другите подставени лица

За Бойко, Митьо Очите, Бенчо Бенчев, Ралица Агайн и другите подставени лица

По-голямата част от четящата и мислещата публика знае, или ако не знае, със сигурност се досеща, че политиката, икономиката и управлението у нас от години се оглавяват от подставени лица. Подставено лице е, „Който е поставен от някой друг, за да защитава скрито неговите интереси.“, твърди справочната литература.
В годините на соца, а сигурно и преди това, подставените лица бяха неразкриваема загадка. След това нещата станаха по-прости и разбираеми и днес дори децата са наясно, че Бойко не представлява себе си, както и Илия Павлов, Кюлев и още десетки живи и мъртви не представляваха себе си, а героически заставаха с голи гърди на първите рубежи на войната в бизнеса, управлението и политиката изобщо. Разбира се, за своя кураж и себеотрицание, тия получаваха съответните финансови и други еквиваленти, за да удавят в разкош и охолство готовността си да служат на тайнствените си и сенчести господари, лекомислено определяни като мафия, организирана престъпност сраснала се с държавата и държава, която се е сраснала с организираната престъпност.
Вторият ешелон на подставените лица имат по-благоприятна и благодатна съдба. Тях не ги убиват. Просто ги отстраняват в критичен или друг подходящ за властта момент. Това са уволнените и низвергнати министри, зам. министри, шефове на агенции и други високопоставени бушони, като популярната тия дни Ралица Агайн – Гури, мафиоти от калибъра на Димитър Желязков – Очите, както и разни общински съветници от ранга на Бенчо Бенчев.
Съдбата на отстреляните и отстранените подставени лица е горчива, но горчивината на живите се компенсира с нови постове или с финансови еквиваленти. Но не това е важно. Важно е да се разбере и да се чуе кой поставя подставените лица. А този въпрос обикновено остава без отговор. По тази причина въпросът губи и своя смисъл.
Добре би било подставените лица от време навреме да се замислят върху въпросите на близкото и по-далечното си бъдеще.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *