За втори път: Лъв избяга от зоопарк и се разходи из пакистански град (ВИДЕО)

Кола бомба предизвиква множество експлозии в Еквадор (ВИДЕО)

За втори път: Лъв избяга от зоопарк и се разходи из пакистански град (ВИДЕО)

Лъв в пакистански град Карачи избяга, като подобен инцидент се случва за втори път тази година.

Мъжкият лъв се разхождаше по улиците на натоварен квартал на града във вторник в продължение на часове , каза полицейският служител Шераз Назир.

Лъвът, който е на 20 месеца, е предизвикал страх и паника, твърди Мухтиар Ахмед Сомро – рейнджър от службата за опазване на дивата природа, който беше част от екипа, заловил животното.

No, this is not Berlin’s elusive lion. This fugitive caused panic for a few hours, on the busy streets of Pakistan. 🦁 pic.twitter.com/ceZDUBL1Z8
— DW News (@dwnews) August 30, 2023

Лъвът не е наранил никого. Видео, разпространено в социалните мрежи, показва как мъж крещи на околните да бягат, докато животното върви бавно по тротоара.

Лъвът беше предаден на зоологическата градина в Карачи и срещу собственика е повдигнато обвинение за отглеждане на диво животно в жилищен район, каза Мумтаз Али от службата за опазване на дивата природа.

Собственикът може да получи глоба до 300 000 пакистански рупии (около 1000 щатски долара) и лишаване от свобода до три години, добави той.

КАТО НА КИНО: Маймуна и лъвче пресъздадоха сцена от „Цар лъв“ (ВИДЕО)

Пакистанските закони за дивата природа позволяват на частни граждани да създават мини зоологически градини, но отглеждането на лъв или тигър като домашен любимец в жилищен район е престъпление.

Тези закони обаче често се пренебрегват. През февруари леопард избяга от квартал близо до Исламабад и на рейнджърите отне няколко часа, за да го заловят.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *