ЗА МОМЧЕТО И ОКТОПОДА

ЗА МОМЧЕТО И ОКТОПОДА

Един плакат разбуни предизборния кошер. Едно момче тури пръст в раната на смазаното ни достойнство. Защо настръхнаха медиите на пеевско-боковата кохорта? Защо се присмива Милен Цветков? Отговорът е прост. Защото колбасарят е само регистратор на случки и събития. Той не е нито разследващ журналист, нито анализатор – нещо, което е най-трудния жанр в бранша.
Милен Цветков умее да се гаври със сглупилите да отидат в студиото му, но не може да бъде истински журналист, защото не е обективен!Той никога не е крил отсенъчното си отношение към събитията, никога не оставя на заден план своето мнение. Което е закон за нашего брата.
Стоян Тончев посегна към най-важното за октопода – пипалата му. Разкървави тялото му само чрез заявката си да влезе в местната власт. Ами като влезе? Ще разбута блатото на крадците, ще оспори законите, създадени от тях, ще изкара на светло поръчките и търговете – нима всичко това не всява страх? И още как!
Когато си безличен, сив, наведен мушморок, никой не се впечатлява. Ако си ярък и бунтар, ще те забележат. Е, в този смисъл всички забелязаха, че в община Поморие има октопод. Малко ли е ?
Остава да му пожелаем успех, на Стоян Тончев с бюлетина №11 – царско число, защото той пръв хвърли камък в блатото. Останалото е от Лукавия…Таня Анастасова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *