ЗА ПРОФЕСОРА И ПРОСТАШКИЯ ПИАР НА ПОМОРИЙСКИЯ ГЕРБ-КМЕТ НА ДПС

ЗА ПРОФЕСОРА И ПРОСТАШКИЯ ПИАР НА ПОМОРИЙСКИЯ ГЕРБ-КМЕТ НА ДПС

Руският професор и доктор по медицина Владимир Бурлев е избрал Поморие за втори свой дом, закупувайки си жилище. Това написаха придворни медии и затръбиха, че видите ли, кметът на общината Иван Алексиев се срещнал по свое желание с видния учен.“Не може такъв известен човек да е жител на Поморие и кметът да не поиска да се запознае“ – цитират дълбокомъдреното откровение придворните писачи. А най-покъртителното е, че по признанията на ГЕРБ-началника, професорът не поискал нищо, ама нищо от него, като услуга! Ти да видиш!
По-нескопосан и нещастен пиар от този, не може да има. Представете си, че в предизборната година, когато всеки кмет се надпреварва да отчете какво е свършил, този субект се прави известен само с физическия контакт с известни. И къде е тука ролята ти, бе? Какво произтече от това рандеву, какво си направил, та местните да почувстват присъствието на учения? Среща, дискусия, участие в научна конференция, форум, със съдействието на руснака, презентиране на калолечителските възможности на града, какво? Нищо.“Той не поиска нищо от мен, каза само, че желае градът да продължава да се развива…“Ще падна и няма да стана. Не поискал нищо. Ами човекът да не е раснал на родния БОСТАН, та да осребрява знанията и титлите си, според изгодата? И защо трябва въобще да иска нещо, и кой е този, дето е известен и е искал от кмета? И какво е искал? И дал ли му го е кметът? И срещу какво е дал? Въпроси, на които няма да получим отговор. Все едно да питаме на арамейски език.
Нека сме милостиви. Да поясним на несведущите, че това е езикът на Христос, на който са написани прословутите Кумрански ръкописи от Мъртво море… От нас да мине, малко култура на безкултурните никога не е излишна.
Впрочем, техният началник също се понамокри тези дни от светената вода на Плиска. Влезе в историята човекът, бе, като не може с друго, поне с вода да се подмие. Че и министрите си уми, светиня МУ. Иначе, в тази жега, току виж, взели да понамирисват.
Да се смееш, ако не беше за плач. Или просто да ги зачеркнеш от историята, в която се пънат да се набутат през задната врата…ZADKULISITE.COMНа снимката: Иван Алексиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *