ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ЗАПОЧВА ПРОВЕРКА В МБАЛ-ПОМОРИЕ СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯ НА „ЗАД КУЛИСИТЕ“. ИМА НЕЩИЧКО И ЗА ПРОКУРАТУРАТА

ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ЗАПОЧВА ПРОВЕРКА В МБАЛ-ПОМОРИЕ СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯ НА „ЗАД КУЛИСИТЕ“. ИМА НЕЩИЧКО И ЗА ПРОКУРАТУРАТА

След публикацията на „Зад кулисите“: НА ВНИМАНИЕТО НА МОСКОВ-МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО! КАК МБАЛ-ПОМОРИЕ РАБОТИ БЕЗ УПРАВИТЕЛ? и публикации по същия казус в Afera.bg, BIG5.BG и nbox.bg, Здравното министерство започва проверка в общинската болница.
Писмото, което бе получено на редакционната поща на сайта, е адресирано и до кмета на община Поморие, и шефа на РЗИ-Бургас, възлагайки му случая.
„Зад кулисите“ не очаква чудеса от РЗИ-ГЕРБ-Паздеров, проверяващия орган, и е наясно с близките герб-отношения – „скрито – покрито, пита – платено“, но ще изостри вниманието на прокуратурата, ако има такава изобщо!
Според нашите източници в здравно-осигурителната каса, за да отчита дейността си пред нея МБАЛ-Поморие, чийто принципал е Общински съвет – Поморие, разбирайте кмета, използва регистрацията на освободения (без основание, а за да се правят „игрички“!) от длъжност управител на болничното заведение. Което, откъдето и да го погледнете, ако е така, означава че една институция представя документи с невярно съдържание пред друга институция, за да получава пари от НЗОК, което попада в Глава IX от НК – Документни престъпления.
„Зад кулисите“ обръща особено внимание на контролния орган РЗИ-Бургас-ГЕРБ-Паздеров – да се концентрира при извършване на проверката и списването на становище по нея пред МЗ, като е напълно наясно как се откриват лекарски кабинети в хотелите в к.к. Слънчев бряг, през чия фирма, кой издава разрешителните и има ли конфликт на интереси.
ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *