Зеленски: Русия няма да се ограничи само с Украйна

Зеленски: Русия няма да се ограничи само с Украйна - 1

Зеленски: Русия няма да се ограничи само с Украйна

Президентът на Украйна, Володимир Зеленски, заяви пред парламента на Дания, че ако Русия успее да превземе Украйна, това ще доведе до страдания и несигурност за други европейски държави. Въпреки това той изрази увереност, че Украйна ще устои на тази заплаха.

Зеленски подчерта, че в момента Русия нанася болка и смърт на украински градове и села, като същевременно обявява, че няма да се ограничи само с Украйна. Той предупреди, че Русия има амбиции да разшири страданията и несигурността в Европа и в света. Зеленски изрази убеждението си, че всички съседи на Русия са под заплаха, ако Украйна не успее да устои на агресията.

Още новини от Украйна

Президентът посочи, че международното право се нарушава и че демократичните държави са изправени пред риск да станат мишени за различни видове заплахи. Въпреки това той заяви със сигурност, че Украйна ще оцелее и призова световната общност да го види, чуе и подкрепи.

Този изказ на Зеленски подчертава ангажимента на Украйна да защитава своята независимост и териториална цялост, въпреки настоящите предизвикателства и заплахи от Русия, цитира „Фокус“.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *