ЗЛОВЕЩИЯТ ПАРАЛЕЛ: ПЕТКО СЕРТОВ – ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ. УМИШЛЕНО СМАЧКАХА „АФЕРАТА СЕРТОВ”, НО ПЪК СЕ ПРЕТРЕПАХА ДА АРЕСТУВАТ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ „КИЛЪРИ” НА ПЕЕВСКИ

ЗЛОВЕЩИЯТ ПАРАЛЕЛ: ПЕТКО СЕРТОВ – ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ. УМИШЛЕНО СМАЧКАХА „АФЕРАТА СЕРТОВ”, НО ПЪК СЕ ПРЕТРЕПАХА ДА АРЕСТУВАТ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ „КИЛЪРИ” НА ПЕЕВСКИ

Точно един месец от изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов.
Скрит, манипулативен пласмент, замаскиран като „предсказание” на нам си кой „топ ясновидец”. Естествено, при Любица Кулезич. „Има ли задкулисна връзка между Бойко Борисов и Делян Пеевски, както се намеква в някои медии?”, пита Любица. „Топ ясновидецът”, впрочем някога арестуван по времето на Цветан Цветанов и впоследствие случаят тихо приключил, драматургично прави пауза, забелва очи и драматично заявява: „Категорично няма”.
Като очевидци на някои РЕАЛНИ събития, след подобно евтино упражнение, можем спокойно да се кандидатираме за феномени от типа на Ванга, контрирайки: „КАТЕГОРИЧНО ИМА!”.
Но да оставим Любица Кулезич при разхвърляните карти таро връз кухненската и маса, посветени на визуализацията, втренчена влажно в Бойко Методиев Борисов.
5 януари 2015 година.
Точно един месец от изчезването на бишия шеф на ДАНС Петко Сертов.
МВР и спецслужбите направиха каквото можаха за да „приключат” случая, манипулирайки обществото чрез слугинските журналя на медийния монопол на Пеевски, и чрез водещата роля на главния секретар на МВР – Светлозар Лазаров – любима раничка на гърба на същия Пеевски.
От първия ден на обявеното изчезване на Петко Сертов, задвижени в масирана истерия, медиите, които покриват огромна част от общественото пространство и са свързани с фамилията на Пеевски, умишлено и контролирано неглижираха случая, самоубивайки, вкарвайки в любовни авантюри Сертов, акцентирайки върху бизнес – спорове, буквално охрачвайки цялата му досегашна биография и кариера.
Във всяка нормална страна подобно подозрително съглашателство между „медии” МВР и служби, би показало нагледно, че някой има интерес „аферата Сертов” незабавно и задължително да се вкара в глух коловоз.
В идиотска страна като нашата това не само се случва, но и благодарение на официалния слугинаж на спецслужбите и МВР на определени, меко казано, корпоративни кръгове, случаят „приключва” с официалното обявление на главния гелосан секретар на МВР – че едва ли не Петко Сертов се мотае като „лошо момче”, където си поиска, а ние „го разкрихме” в Гърция и нека е така добър, след като е посетил „бардак”, да се обади и да ни покаже личната си карта.
Няма държава в света, в която бивш шеф на специални служби да изчезне и председателят на парламентарната комисия по национална сигурност да внушава от първия миг, че Сертов се „разхожда някъде си” и „държавата не е длъжна да се занимава с него”.
Всички СИМБИОЗНО ОБВЪРЗАНИ, НАЗНАЧЕНИ ОТ ГЕРБ & ДПС „спец” „корифеи” на националната сигурност с единодушно настървение не поискаха да разследват защо Петко Сертов изчезна и с облекчение, обявявайки го за „курвар”, изпълниха успешно „активното си мероприятие” посредством слугинажния си медиен батак, да ЗАГЛУШАТ аферата „Петко Сертов”.
Паралел: и прокуратура, и МВР, и служби хукнаха като „афгански войници” да „разследват” една смешна жалба, че Делян Пеевски щели да го убиват, че и „заловиха” „килърите”, арестуваха ги и дни наред ни заливаха с информация какъв „удар” са направили.
Целият ресурс на прокуратура, МВР и служби, включително и присъдружните медии, бе вкаран в операция „въх, убиха, ма!”.
Финалът бе ясен – поредните „килъри” се оказаха тинтири-минтири. Но пък пиар – упражнението си свърши манипулативната работа.
Никой официално не разследва ЗАЩО Петко Сертов изчезна. Никой не разследва КОЙ ТЪРСИ НЕОФИЦИАЛНО Петко Сертов и ЗАЩО.
Никой не търси отговорите на следните въпроси:
1. С кого Петко Сертов има среща преди да изчезне, среща, заради която оставя мобилните си телефони вкъщи? Защо МВР, служби и присъдружните им медии настойчиво искаха да убедят публиката, че Сертов бил малко хахо и си забравял телефоните и друг път?
2. КОЙ УПЛАШИ Петко Сертов? Защо? За какво? И КОЙ създаде ситуация, в която Сертов няма друг изход, освен да изчезне?
3. Пазят ли ЧУЖДИ СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ Петко Сертов? От кого го пазят? И защо го пазят? И какво знаят ТЕ, за да го пазят?
4. Какво знае Петко Сертов, което застрашава управленското статукво, въргалящо се в бостана? Кои лица засяга информацията, която е станала повод за това да изчезне?
Докато главният секретар на МВР Светлозар Лазаров официално лъжеше, описвайки „аферата Сертов” като турска сапунка, АФЕРА умишлено премълчава онова, което знае, за да запази живота на Петко Сертов.
Така, само в държава като нашата, вместо службите и МВР да правят онова, което прави АФЕРА, същите служби и МВР влязоха в ролята на жълтакава медия.
Едно е създаваш „килъри” на Делян Пеевски, да ги „търсиш” и да ги „разкриваш”, друго е да искаш да стигнеш до ВИСИНИТЕ, разкривайки „аферата Петко Сертов”.
А трето и четвърто е, да го направиш. Особено, когато се налага да заловиш онези, на които служиш и стоят в дъното на изчезването на Сертов.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *