Значително е нараснал броят на депортираните от Германия

Значително е нараснал броят на депортираните от Германия

Броят на депортираните от Германия се е увеличил с близо 27% през първата половина на тази година в сравнение със същия период на 2022 г., сочи информация, изготвена в резултат на парламентарно запитване на партия „Левите“ до германското Министерство на вътрешните работи, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Общо 7861 депортации са били извършени през първите шест месеца на годината, показват данните, съобщени първо от в. „Нойе оснабрюкер цайтунг“ вчера. 1644 от депортираните са жени, а 1375 са непълнолетни.

Според данните най-често са депортирани хора с грузинско гражданство (705), следвани от граждани на Северна Македония (665), афганистанци (659) и турци (525).

Хората, чиито молби за убежище са отхвърлени или чиито визи или разрешения за пребиваване са изтекли, трябва да напуснат Германия. Имиграционните власти са задължени да извършат депортирането им, ако не са налице възпрепятстващи фактори като заболяване или други основания за временно спиране. Тези депортации обаче често се провалят.

Според информацията през първата половина на годината се е наложило да бъдат прекратени 520 опита за депортиране. Най-честите причини са били съпротивата на засегнатите лица, отказът на пилота или авиокомпанията и отказът на федералната полиция да извърши задържането.

Говорителката по миграционната политика на партия „Левите“ Клара Бунгер, която представи запитването, разкритикува нарастването на броя на депортациите. „Твърде често това принуждава хората да се връщат обратно на места, където са изправени пред война, крайна бедност и безнадеждност“, както и на заплаха от насилие, подчерта тя.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *