Зорница София и кметът на Царево разговаряха очи в очи за „Якото място“

Зорница София и кметът на Царево разговаряха очи в очи за "Якото място" - 1

Зорница София и кметът на Царево разговаряха очи в очи за „Якото място“

В студиото на „Фокус“ в предаването „България, Европа е светът на фокус“ се събраха двама гости, които имат различни позиции по един спорен въпрос – съдбата на къмпинг „Якото място“ в Царево.

Това е къмпингът, който преди седмица стана център на скандал, след като няколко десетки каравани бяха обозначени за преместване или разрушаване от общинските служители.

От едната страна е Георги Лапчев, кметът на Царево, който твърди, че действа според закона и защитава интересите на общината и природата. От друга страна е Зорница София, известна актриса и режисьорка, която е един от собствениците на караваните и представител на новосъздадено гражданско сдружение за защита на къмпингуването в България. Модератор на разговора е Ива Дойчинова, водеща на предаването „България, Европа е светът на фокус“.

„Аз съм къмпингарка от рождение, родителите ми бяха такива, детето ми е отгледано на дюните на „Корал“. За мен къмпингуването е начин на живот, е контакт с природата, е свобода и приключение. И не само за мен – има хиляди хора в България“, заявява актрисата София.

„Само че той изведнъж започна да разраства цялото това нещо, като не се е съобразявал с абсолютно никакво законодателство, навлизайки в държавни, общински, частни имоти, без изобщо да се съобразява с нормативата, което вече си е много сериозно законово нарушение, което тука Наказателният кодекс дори може да причини и лишаване от свобода.

Казусът, който така скандализира всички хора когато бяхме там на последната проверка, със сигурност е още по-неприятен за общинската администрация, за всички нас. Самият факт, че аз лично присъствах на тази проверка, искам да ви кажа, че кметът на общината не ходи по проверки, за да се стигне до там аз лично да ходя, това означава, че дори и колегите вече изпитват безсилие и е трябвало да ги подкрепя“, защити своята позиция по темата кметът Лапчев.

 

Източник: ФОКУС

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *