Ивайло Мирчев: Мутрите са навсякъде от 34 години, вижте в София, съдебната система и МВР

Ивайло Мирчев: Мутрите са навсякъде от 34 години, вижте в София, съдебната система и МВР

Ивайло Мирчев: Мутрите са навсякъде от 34 години, вижте в София, съдебната система и МВР

Депутатът от „Демократична България Ивайло Мирчев не е съгласен с констатацията на редица политици от опозицията, че са се върнали мутренските години по повод убийството на Алексей Петров.

В профила си във Фейсбук един от учредителите на „Да, България“ опонира, че това не е вярно, защото просто не са си тръгвали. Мирчев обвини индиректно и партньора в управлението ГЕРБ, като визира управлението на столицата.

„Били се върнали мутренските години чух. Ами не – те никога не са си тръгвали. Мутрите са в София – вижте кой държи ЦГМ, паркингите, обществените поръчки на града. Мутрите са навсякъде в страната – проследете обществените поръчки, корпоративния вот на избори. Мутрите са в съдебната система – уреждат дела, влияят на прокурори. Мутрите имат влияние и в МВР, в службите, на всички нива в държавната администрация. Мутрите са и в спорта. Мутрите са в икономиката и туризма – вижте концесиите на плажове, дори възникнаха типично мутренски бизнеси. Мутрите са и във фундамента на „сивата“ икономика“, коментира Мирчев. „Мутрите са навсякъде над 34 г. от началото на „прехода“, обобщава той.

И очертава единствения начин да бъде решен проблемът – „промени в законите и Конституцията, така че те да са на мястото си – в затвора. И по-важното – да не се възпроизвеждат като икономически и обществен модел“.

„Нужно е и като общество да показваме нетърпимост към тях, вместо да обикалят като пеперудки ТВ студиата“, гневи се още депутатът от ДБ без да спомена нито дума за застреляния бизнесмен, бивш съветник в ДАНС и преподавател по национална сигурност.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *