Иван Савов: По Петров е стреляно с карабина, извършителят трудно ще бъде открит

Иван Савов: По Петров е стреляно с карабина, извършителят трудно ще бъде открит - 1

Иван Савов: По Петров е стреляно с карабина, извършителят трудно ще бъде открит

Можем да оприличим убийството на Петров като класическо поръчково престъпление, то е било с извършено предварително проучване, за да може да се знае, че точно по това време на това място ще бъде обектът. И съответно физическият убиец е направил необходимото по силите си, за да елиминира и спътничката на жертвата, като Слава Богу се оказа, че тя е жива. Спецификата е, че г-н Алексей Петров се слави с това, че е експерт по сигурност и е взимал доста сериозни мерки за сигурността си, свързани със смяна на автомобили, смяна на охранителите си, виждате, че атентатът беше успешен.

Това каза криминалистът Иван Савов в студиото на „Денят ON AIR“.

Той е на мнение, че начинът, по който Алексей Петров се е движел със спътничката си, показва, че е бил спокоен, тъй като покрай него не е имало охрана.

„Най-вероятно е водел личен разговор, който не е искал да стане достояние. При такъв атентат и такава стрелба с такова оръжие и такава дистанция, на която няма пряка видимост към извършителя, дори да имаше охрана – това нямаше да го спаси. Щеше да го спаси това, ако той смяташе, че срещу него се готви нещо. Той е бил възприел по-спокоен начин на живот, по-далеч от светлините на прожекторите. Не е предполагал, че срещу него се готви нещо подобно“, допълни Савов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан дали се знае какво е оръжието, той поясни, че става въпрос за карабина.

„Предполагам, че тя е с оптически прицел, най-вероятно е била със заглушител. Това, че е произведен повече от един изстрел, говори, че оръжието е адаптирано да се презарежда бързо, може би е вид полуавтоматично. А дамата продължава да бъде под заплаха, защото тя е жив свидетел, не изключвам възможността и тя да е била обект, а не просто да е простреляна, защото е била с него“, поясни криминалистът.

Според него трудно ще бъде намерен извършителят.

„За поръчителя нещата стоят по-различно от гледна точка на това, че едно добро проучване на последната година на Алексей Петров или по-задълбочен анализ на бизнес връзки – би могло да се стигне до евентуален поръчител, човек, който в момента има нещо за разчистване в момента. То може да бъде свързано с бизнес, може да бъде свързано с финансови взаимоотношения, които не е задължително да са от легален аспект“, категоричен е Иван Савов.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *